Sport

Nišlijke Iva i Maša na krovu Evrope

Iva Petrović i Maša Nešić, devojčice iz Niša, napravile su istorijski uspeh na Prvenstvu Evrope za kadete 2020. u tekvondou. Iva i Maša, inače takmičarke niškog tekvondo kluba Asteriks, na osnovu dosadašnjih rezultata bile su nosioci u svojim kateogirjama, a to su i opravdale osvojivši zlatne medalje.

Na prvenstvu su učestvovali takmičari iz 28 evropskih zemalja, a takmičenje je održano u Sarajevu uz sve propisane mere zbog pandemije.

Iva Petrović postala je prvakinja u kategoriji do 59 kg, dok je Maša Nešić šampionka u kategoriji do 33kg.

Maša i Iva; foto: TK Asteriks

“Poštovani prijatelji Niš ima dve prvakinje Evrope, jedine iz Srbije! Dva zlata dolaze u naš grad, prve evropske medalje u istoriji grada, a za to su zaslužne Iva i Maša, niška deca. Šta da kazem, uzivamo, radujemo se…pišemo istoriju kluba, grada…”, ponosno ističe njihov trener Vladan Nikodijević.

Vladan Nikodijević; foto: TK Asteriks

“Ispunila sam cilj koji sam sebi postavila ove godine. Najbolja sam na starom kontinentu. Saznala sam da su ovo prve evropske medalje u tekvondou za naš Niš. Obećavam da ce ih biti još”, kaže 14-godišnja Iva Petrović, prvakinja Evrope, države i broj jedan na svetskoj rang listi u tekvondou.

Iva Petrović; foto: TK Asteriks

“Zlato za Srbiju, zlato za Niš, zlato za Asteriks… za moju porodicu, prijatelje i drugare iz kluba. Posvećujem svima njima ovaj uspeh. Čuti himnu zemlje je ono što sam prvi put osetila, ali ne i poslednji”, naglasila je Maša Nešić, 12-godišnja šampionka Evrope i evropski klupski prvak za 2020. godinu.

Maša Nešić; foto: TK Asteriks

Iz Asteriksa poručuju da su jedna velika porodica koja veruje u uspeh i najavljuju da je sledeći korak svetsko zlato.

Srbija je na prvenstvu Evrope zauzela drugo mesto ekipno u kategoriji kadetkinja sa dva zlata, jednim srebrom i dve bronze.

Foto: TK Asteriks

TK Asteriks je u sastavu reprezentacije Srbije trebalo da ima tri takmičarke – Ivu, Mašu i Petru koja je zbog korone ipak ostala u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com