Ekonomija

Nišlijka Tamara Ristić oborila rekord aerodroma u Nišu

Tamara Ristić iz Niša je jubilarni 331.583 putnik Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu čime je prevaziđen prošlogodišnji rekord ove vazduhoplovne luke koje je u toku 2017.godine zapeležila 331.582 putnika. Tamaru, koja je bila na letu Memingen – Niš dočekao je direktor aerodroma Dušan Knežević i njegovi saradnici i obradovali je simboličnim poklonima, a ona je bila više nego iznenađena kada su je posle pasoške kontrole dočekale kamare i sevanje bliceva.

Tamara je do sada mnogo puta letela na relaciji Memingen- Niš – Memingen, ali nije ni slutila da će baš ona biti putnik koji će “probiti” rekord postavljen prošle godine.

“Stvarno sam iznenađena ovim dočekom jer kada sam kupovala kartu za let nisam ni naslućivala šta me čeka nakon sletanja”, kaže Tamara Ristić. “Hvala puno niškom aerodromu jer zahvaljujući ovim letovima sada mogu češće da budem sa svojom porodicom u Nišu budući da u Nemačkoj radim”.

Jubilarna putnica dodaje da često putuje i da je pre dve nedelje bila u Nišu.

“Nisam tako dugo u inostranstvu tako da ne mgu da uporedim kako je putovati nekim drugim prevoznim sredstvom i avionom. Otkako radim van Srbije stalno koristim letove sa niškog aerodrome i to mi puno znači. U svakom slučaju putovanje avionom mi omogućava da češće budem sa svojima koji su u Nišu”.

Tamaru su na aerodromu, osim novinarskih ekipa, dočekali i članovi njene porodice i svi su bili jako iznenađni onim što se desilo.

“Ovo je stvarno bilo veliko iznenađenje za mene, i od srca hvala svima”, kaže Tamara.

Direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Dušan Knežević smatra da bi, ako se nastavi sa dosadašnjim korišćenjem njihovih usluga, do kraja godine iz vazdušne luke u Nišu trebalo da odleti i sleti oko 350.000 putnika što je sada već izvesno, ali je realno i da se ove godine može očekivati i oko 355.000 putnika.

Dušan Knežević, direktor JP Aerodrom Niš

“Danas smo sa Tamorom oborili rekor po broju opsluženih putnika za jednu godinu, a u 2018. godini imaćemo više putnika nego što smo imali prošle godine. Tamara je bila 331.583 putnik, ali će se taj broj povećavati do kraja godine”, kaže direktor Dušan Knežević. “Veliko nam je zadovoljstvo da aerodrom u Nišu beleži konstantan rast broja putnika, a nadamo se da će tako biti i naredne, 2019. godine”.

Knežević je dodao da će Aerodrom u Nišu nastaviti da ulaže u razvoj, kako infrastructure tako i kroz saradnju sa novim aviokompanijama koje bi mogle da se pridruže sadašnjim koje već imaju letove sa niškog aerodroma.

“Ulaganja u Aerodrom u Nišu su već u ovoj godini bila značajna” dodaje Knežević.

“Dobili smo sredstva od 110 miliona direktnih investicija ovde u Nišu za ovu godinu, a u saradnji sa aerodromima Srbije dobili smo još 70 miliona za ulaganja u opremu, pre svega u vozilo za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. Ukupna investicija koja će biti na Aerodromu Niš za 2018. godinu je oko milion i po evra, odnosno 180 miliona dinara, a nadamo se da će ovakav trend biti nastavljen i tokom naredne godine”, kazao je Knežević i dodao da su sredstva za Aerodrom u Nišu u republičkom budžetu već planirana i odvojena i ona iznose 76 miliona dinara za 2019.godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com