IZBORI 2023.Politika

Nišlijka Slađana Miletić u samom vrhu liste koalicije NADA – Novi DSS i POKS 

Slađana Miletić, potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS je na visokom devetom mestu na listi koalicije Nada – Novi DSS i POKS, što potvrđuje kako ona kaže da se ova koalicija istinski zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, piše u saopštenju ove koalicije medijima.

Miletić kaže da joj je pripala velika čast ali i odgovornost što je na listi koalicije Nada – „DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – SRPSKA KOALICIJA NADA – NACIONALNO DEMOKRATSKA ALTERNATIVA – NOVA DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE ( NOVI DSS) – POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE (POKS) – VOJISLAV MIHAILOVIĆ“.

Za ovu koaliciju francusko-nemački predlog sporazuma je neprihvaljiv jer predstavlja prećutno priznanje secesije Kosova i Metohije. Naša koalicija je garant očuvanja Kosova I Metohije u sastavu države Srbije i očuvanja naroda u našoj južnoj pokrajini, istiće Miletić.

“Okvir dokumenta francusko-nemačkog sporazuma je takav da se od nas traži da priznamo secesiju Kosova i to je izdaja”, rekla je ona.

Na pitanje koje bi bile posledice po Srbiju ako ne prihvati predlog Miletićeva kaže da se u javnosti stalno nameće tema o posledicama neprihvatanja, ali ne i o posledicama prihvatanja.

“Tu veštačku dilemu o posledicama neprihvatanja predloga formira ova vlast. Formalne sankcije su nemoguće. Sa druge strane posledice prihvatanja su nezavisno Kosovo, nestanak Srba sa Kosova za 10 godina, stvaranje velike Abanije, udar na Republiku Srpsku. Tu je nestabilnost u narednih 50 godina”, ističe Miletić.

Ona je kazala da na nezavisnom Kosovu ne bi uopšte bilo Srba.

“Zato mora da se promeni vlast, pa da onda kroz dijalog, kroz demokratsku atmosferu u društvu dođemo do konsenzusa i da se identitetski utemeljimo. A to ne možemo da uradimo u atmosferi tenzija, koje stvaraju ova vlast”- zaključila je Miletić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com