Društvo

Nišlijka sa naslovne strane časopisa „Hej“!

Sara Ranković(14) je učenica OŠ „Vuk Karadžić“ i njena omiljena knjiga je „Orlovi rano lete“, glumac Miloš Biković, film „Tri metra iznad neba“, TV serija „Urgentni centar“, a najdraža izreka joj je „Sve što sam o životu naučila može se svesti u tri reči – život ide dalje“. Da bude uspešna u onome čime će se baviti je njen životni cilj. Da li će uspeti da ostvari cilj, kaže, da zavisi od nje same i njene upornosti.

Želi da bude manekenka ili foto model. Kako sada stvari stoje prvi korak je načinjen. Sara Ranković se našla na naslovnoj strani tinejdžerskog časopisa „Hej“ i to baš u broju u kome je redakcija čitaocima poželela srećnu Novu godinu. Sara ne krije da ju je ta pobeda obradovala, ali dodaje i da za sada nema prevelike apetite kada se radi o foto modelu, da joj je škola na prvom mestu i da će uskoro morati da izabere svoj životni poziv jer je učenica osmog razreda. Ipak, jedno ostaje. Sara je Nišlijka sa naslovnice tinejdžerskog časopisa koji redovno čita.

„Redovno kupujem ovaj časopis jer ima puno lepih stvari za mlade mog uzrasta, ali nikada nisam ni sanjala da baš ja mogu da se nađem na naslovnoj strani“, kaže Sara.

Foto: Jelena Jovanov, Modana agencija Selekt

Dežurni krivac za mnoge Sarine zgode i nezgode je njena mama Jovana. Zapravo, ideja da se Sara prijavi na konkurs za lice sa naslovne strane bila je njena. Tako je za kasting prijavila Saru, ali i mlađu sestru Nađu. Na kastingu u Nišu su se obe plasirale za kasting u Beogradu koji je, zapravo, neka vrsta modne revije odeće i frizura namenjenih tinejdžerima.

„Jednostavno mi je palo na pamet da napravim neku vrstu iznenađenja za svoje ćerke jer obe čitaju ovaj časopis i predložila sam im da odemo na kasting i probamo. Pa ako prođu, prođu, ako ne, biće to mala zabava za sve nas“, kaže Sarina mama Jovana. „Ostale smo bez reči kada su kasting u Nišu prošle i Sara i Jovana i od blizu 600 kandidatkinja iz cele Srbije našle se među 60 izabranih za kasting u Beogradu. Uzbuđenje se tu već malo splaslo jer nam je u glavi uvek bila prisutna misao zašto bi pobedilo neko dete iz Niša kada ima toliko dece u Beogradu i nekako smo njima davale uvek prednost“.

Sara nikada ne odustaje na pola puta i odlučila je da i sada ide do kraja. Pojavila se u Beogradu, odradila svoj deo posla i odluka je pala. Izabrana je za naslovnu stranu časopisa broj 87. Tako je širokim osmehom sa naslovne strane pozdravila svoje vršnjake u zemlji i poželela im srećnu novu godinu.

„Kada sam čula svoje ime bila sam iznenađena, zatim zbunjena, a onda srećna. Mislim da je mama bila srećnija od mene, a baka je plakala“, kaže kroz smeh Sara. Okolina je reagovala na već poznati način. Neko se radovao, neko nije, ali i to je život.

Kako joj je najdraža izreka „da život ide dalje“, Sara se drži nje.

„Za mene je to bilo samo novo iskustvo, naučila sam nešto više o poslu foto modela i manekenki i videla da to i nije tako lako. I dalje bih volela da se bavim time, ali sada znam i koja sve odricanja ovaj posao donosi. U svakom slučaju to ne bi biolo moje prvo zanimanje ili poziv. Moram da imam nešto sigurnije u rukama, a ovo možda ostane samo kao neka vrsta hobija“, kaže Sara koja se ovih dana uveliko priprema za završni ispit i razmišlja o srednjoj školi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com