Sport

Nišlijka razbija na Vimbldonu

Senzacionalna Nišlijka Natalija Stevanović petog dana Vimbldona pobedila je protivnicu Tamaru Korpač rezultatom 7:5, 7:5 u dva seta i tako došla do 3. kola. BRAVO!

 

Podsetimo, pobeda u prvom kolu bila je njen prvi trijumf ikada na nekom grend slem turniru.

Natalija Stevanović, devojačko Kostić, srpska je profesionalna teniserka. 24. septembra 2012. godine, po prvi put je bila među 400 najbolje rangiranih igračica na VTA listi, a 26. novembra 2018. godine, po prvi put se probila među 300 najboljih.

Drugi set 7:5

7:5 – KRAJ! Natalija je u trećem kolu Vimbldona!

6:5 – Gem sa nulom! Duge i čvrste lopte su te koje protivnica ne može da pročita, Natalija je još jednom na gem od pobede!

5:5 – Veliku prednost je “protraćila” Natalija u ovom setu. Loše odluke sa drop-šotovima žestoko su je koštale, Tamara je pročitala njenu taktiku.

5:4 – Neverovatno! Kako loš gem za Nataliju. Brejk za nemačku teniserku koja ipak ostaje u meču.

5:3 – Nije se mnogo mučila Stevanovićka u ovom gemu. Pustila je protivnicu, kako bi se koncentrisala na sledeći gem u kome servira za pobedu.

5:2 – Natalija na gem od pobede! Smeška se Srpkinji treće kolo, nikad nije bila bliža plasmanu karijere.

4:2 – Smanjuje Nemica prednost Srpkinje, koja je dalje ogromna. I psiha u ovim momentima igra veliku ulogu, a sve je na strani Natalije.

4:1 – Stevanovićka potvrdila brejk! Još samo dva gema do uspeha karijere!

3:1 – Kakav gem! Deset izjednačenja, osam brejk-lopti za Srpkinju. Tek je početak ovog trećeg seta, a obe teniserke ostavljaju “srce” na terenu. Neverovatno, Natalija vodi sa 3:1.

2:1 – Stevanovićka izgubila svoj servis. Neverovatno, Srpkinja prvo oduzela protivnici servis, Nemica joj odmah uzvratila.

2:0 – Brejk odmah na startu seta! Sve se crta za srpsku teniserku, neverovatnu energiju ima Natalija.

1:0 – Treći gem zaredom uzima Natalija! Sjajno otvaranje drugog seta!

Počeo je drugi set.

Prvi set 7:5

7:5 – Konačno! Čak četiri set lopte imala je Natalija u ovom gemu i uspela je da iskoristi tek poslednju! Vodi Srpkinja sa 1:0 u setovima!

6:5 – Natalija ponovo na gem od osvajanja seta. Muči se srpska teniserka, prvenstveno sa servisima. Čak pet duplih greški napravila je u ovom setu. No, uspela je da uzme ovaj gem.

5:5 – Igraće se još u ovom prvom setu! Nije kraj, iako je Natalija imala prilike da povede sa 1:0. Izvukla se Nemica.

5:4 – PREOKRET! Natalija na gem od osvajanja prvog seta. Vratila se u svoj ritam sa početka meča, energija je ponovo porasla.

4:4 – NE DA SE NATALIJA! Vratila je Srpkinja brejk posle dugog gema, nema sumnje da će sada energija porasti!

3:4 – PRVI BREJK – I TO ZA NEMAČKU TENISERKU! Čak šest prilika je imala Nemica i bilo je jasno da jednu mora iskoristiti. Uprkos tome što je servirala, natalija je tokom čitavog gema bila primorana da se brani, te nije pokazivala nikakvu inicijativu. Moraće to da promeni ukoliko želi da se vrati u set.

3:3 – Lako Nemica dolazi do gema! Ono što nas raduje jeste to što se u igri Natalije ne naziru posledice one pauze.

Gotov je medicinski tajm-aut, meč se nastavlja. Nemica na servisu.

Sve ukazuje na to da Natalija ima bolove u grudima i da otežano diše. Moguće je da se naša teniserka psihički preopteretila i da to utiče na njeno stanje.

Natalija tražila medicinski tajm-aut! Fizioterapeut na terenu. Nešto se dešava sa našom teniserkom. Sudeći po tome da se Nataliji merio pritisak, izgleda da nije povreda.

3:2 – Sjajno napada Natalija! Ima fantastičan osećaj Srpkinja kada treba da izađe na mrežu. Novo vođstvo u prvom setu.

2:2 – Ništa od brejka! Dve brejk-šanse imala je Srpkinja u ovom gemu, ali ih nije iskoristila. Nemica je prilično nesigurna, ali je uspela da ponovo izjednači.

2:1 – Gem sa nulom! Sjajni servisi naše teniserke, mnogo je ubedljivija Natalija na terenu od svoje protivnice, i dalje čekamo brejk-šansu.

1:1 – Uspeva Nemica da dođe do izjednačenja. Dupla servis greška Tamare Kopčak dala nam je nadu da odmah može da padne brejk. Ipak, ni loš drop-šot rivalke nije bio dovoljan, pošto su Natalijine duge lopte završile van terena.

1:0 – Sam početak meča govori nam da duel neće biti nimalo naivan. Dva poena uspela je Nemica da “otme” Srpkinji na njen servis.

Počeo je meč, prenosi Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com