Društvo

Nišlijka prvi pobednik konkursa za najlepšu fotografiju Srbije. Na fotografiji Zaplanje!

Fotografija Negoslave Stanojević iz Niša, na kojoj je prikazano selo selo Donji Prisjan, zaseok Livađe, prvi je pobednik konkrusa za najlepšu fotografiju Srbije. Negoslava je fotografiju poslala u okviru poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da zajedno promovišemo lepote naše zemlje.

Iako je foto konkurs počeo tek pre nekoliko dana, već je pristiglo na stotine fotografija.

“Hvala što ste se odazvali u tolikom broju, što nam govori ne samo da je Srbija prelepa zemlja, već i da naši građani imaju dobro oko za sjajne fotografije. Ove nedelje imamo i prvog pobednika: u pitanju je fotografija Negoslave Stanojević, a snimljena je u selu Donji Prisjan, u zaseoku Livađe.

Negoslava kaže da je bez ikakve protekcije, stranačkog svrstavanja i ostalih pomoćnih “sredstava”, ova fotografija  prva pobednička fotografija. Objašnjava da je nastala u Donjem Prisjanu, zadnja pošta Zaplanje.
Negoslava Stanojević

“Zahvaljujem svima koji se raduju sa mnom, najviše stoga što na ovaj način skrećemo pažnju na ovaj kraj o kojem, neskromno tvrdim, mnogi ništa nisu ni znali dok nisu pročitali moje priče na zaplanjskom dijalektu.

Ljubi vas Baba-Grozda sa željom da u što skorije vreme mnogo više kamera pohrli ovim putem, a predsedniku verujem na reč, da će… možda posetiti moje rodno selo, budući da je rekao u pozivu svim građanima Srbije da šalju svoje fotografije: možda ćemo se negde i sresti.
I što da ne, možda od ovoga bude i neke vajde za naše Zaplanje.”, istakla je Negoslava na svom facebook profilu.

Negoslava Stanojević je dugogodišnji novinar. U poslednje vreme poznata je po svojim blogovima, ali i po knjigama u kojima neguje zaplanjski dijalekt. Priče iz ovog kraja Srbije ona neguje kroz lik Baba Grozde, a upravo je fotografija i nastala za potrebe njenog bloga. Niškim Vestima Negoslava je ustupila ovu fotografiju pre dve godine za potrebe teksta o njenom književnom radu.

Više o Negoslavi pročitajte u tekstu ispod, a na stranici Niške Vesti možete da pronađete i njene autorske kolumne, ili na njenom sajtu https://negoslava.blogspot.com/.

NEGOSLAVA STANOJEVIĆ: Većina nas zna standardni jezik, ali nam je merak da govorimo dijalektom

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com