Društvo

Nišlijka prva pratilja mis Kalifirnije. Ona je prva Srpkinja koja je ikada učestvovala na ovom takmičenju

U humanitarnom radu se već dokazala, a sada je i na takmičenju lepote dokazala da srpskim ženama nema premca. Nišlijka Nency Pešić više od 10 godina živi u Americi. U tu obećanu zemlju je otišla zahvaljujući zelenom kartonu koji je dobila. Tada je već imala završen Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, ali je u Americi završila i sociologiju. U Nišu je radila kao novinar na Niškoj televijziji.

 

Početkom 2020. godine izabrana je Mis Woman Porter Ranch i tako stekla pravo da učestvuje na zvaničnom izboru Ms Woman California United States.

“Ovaj izbor je održan 9.avgusta, ja sam osvojila 2.mesto i zvanicno postala prva pratilja. Ujedno sam i prva Srpkinja koja se takmičila na ovom prestižnom izboru. Takmičila sam se u kategoriji “36+ godina neudata, bez dece””, istakla je Nency Pešić za Niške Vesti.

Foto: privatna arhiva

Ona je objasnila da pobednice iz svake kategorije idu u Las Vegas na zvanični izbor za Miss USA.

“Ako pobednica iz moje kategorije Joanna Trailov oktobra pobedi u Las Vegasu i postane Ms Woman United States ja onda automatski postajem Ms Woman California United States 2020.”, kazala je Pešić.

Da bi se uopšte takmičile učesnice su morale da ispunjavaju određene uslove. Da budu u tačnoj kategoriji, da budu prirodno rođene kao žensko, da imaju državljanstvo USA, da nikada nije objavila nikakvu golotinju ili explicitne fotografije iI da je minimum šest meseci stanovnik dela grada koji predstavlja. Moto organizacije/izbora je bio “Miss California US Pageant promoviše lepotu, inteligenciju i harizmu žena svih starosnih grupa.

Izbor za mis nije jedina njena veza sa ženskom lepotom. Ona aktivno učestvuje i u organizaciji Miss Serbian Diaspora USA 2020″

“Tu sam član izbornog komiteta i žirija, ali i zadužena za obuku misica za njihov finalni nastup. Inace u žiriju su osim mene i glumica Katarina Radivojević koja je ujedno i ataše za kulturu u našem konzulatu u Njujorku, Jelena Mandić bivša Miss Srbije, Nino Rakočević poznati selebriti fotograf kao i jos par naših mladih i uspešnih ljudi iz Amerike. Organizator je American Serbian Association for Prosperity, neprofitna organizacija iz Beverly Hilsa na čelu sa Marinom Švabić”, istakla je Nena Pešić.

Ova Nišlijka radi kao terapeut za ispravljanje ponašanja sa autističnom decom u osnovnoj školi. Planira da postane učiteljica za decu sa specijalnim potrebama-autizmom. Nedavno je i primljena na jedan takav program Univerzitetu u Kaliforniji.

Prošitajte još:

Na lutriji dobila Zelenu kartu, preselila se u Ameriku, sada novim komšijama pravi maske

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com