Sport

Nišlijka pretrčala “100 milja Istre”

Najzahtevnija ultramaratonska trka u regionu

Verovatno najzahtevnija ultramaratonska trka u regionu imala je drugu godinu za redom kao učesnicu Jadranku Tasić iz PSK Mosor Niš. Sa 168 km i usponima +6515 / – 6665 ove godine trka je bila surovo teška zbog vremenskih neprilika o čemu svedoči Jadrankin kratak izveštaj sa lica mesta dan posle trke.

“Bila je ovo najteža trka u mom životu, inače imam 5 trka dužih od 100 km, ovo trka mog života u kojem sam se, ali bukvalno na svakom kilometru borila da preživim. Od ove godine trka 100 milja Istre je i zvanično trka UTMB. Prijavilo se malo žena, samo ja iz Srbije, a 40 % je odustalo. Eva Urbanc, moja drugarica iz Slovenije je u septembru bila prva, sada je odustala na 130 km u Motovunu. Inače, na sve muke sa visinama prvog dana me je pratio sneg, magla i olujno nevreme na Učkoj. Drugog dana grad i jaki pljuskovi u 4 navrata, blato do kolena od crvenice zemlje koje se lepi za patike i tako vučeš sa sobom teg od 5 kilograma po jednoj nozi. Deset minuta po ulasku u cilj pala sam u nesvest. Brzo su me povratili, na sreću, pritrčalo je mnogo lekara, ja mislim da su se svi Hrvatski lekari sjatili u Istru da pružaju pomoć trkačima”, kazala je Jadranka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com