Magazin

NIŠLIJKA OSTVARILA SVOJ SAN: Sanja na prestižnoj modnoj reviji u Firenci

Sanja Vidojković, Nišlijka, novinarka i komunikolog po obrazovanju, kreatorka brenda “Saky swimwear”, učestvovala je po pozivu, na jednoj od najvećih modnih revija kupaćih kostima i donjeg veša “Maredamare”, koja se održava svake godine sredinom jula u Firenci.

Reč je o drugoj po značaju reviji kupaćih kostima u Evropi, odmah posle Pariza i trećoj po značaju u svetu, posle Majamija, koja je ove godine okupila više od 250 brendova-kompanija. Za ovu mladu Nišlijku ovo je bio početak ostvarenja njenog sna.

“Bila sam počastvovana da se nađem među najvećim italijanskim i svetskim modnim imenima iz oblasti proizvodnje kupaćih kostima, posebno zbog toga što je moj brend „Saky swimwear” veoma “mlad”. Revija Maredamare u Firenci je bila i pravi izazov”, kaže Sanja.

Detalj sa modne revije u Firenci

Sanja Vidojković je diplomirala na Specijalističkim studijama iz oblasti komunikologije na prestižnom Univerzitetu u Firenci, a pre mesec dana uspešno je okončala studije Master Luxury Marketing&Communication – Business School u Milanu. Pokrenula je pre dve godine svoj brend „Saky swimwear”, koji se bavi proizvodnjom kupaćih kostima i turbana. Paralelno sa kreiranjem kostima priprema se i za doktorske studije.

Sanja Vidojković; Foto: privatna arhiva

„Italija je zemlja koja predstavlja centar svih modnih dogadjanja, a ako želite da ste uvek u tom centru, onda je najbolje da ste tamo”, kaže Sanja.

Revija “Maredamare” održava se u Firenci jedanaesti put, i prerasta u tradiciju.Okuplja kreatore i poslovne ljude iz oblasti mode u Italiji, ali su na reviji bili prisutni i mnogi predstavnici drugih zemalja sa svojim brendovima. Firenca je par dana bila mesto prezentacije raznolikih stilova i bogatstva ideja ljudi iz razlicitih kultura.

„Moram da istaknem da se na revije ovog nivoa odlazi po pozivu i odabiru organizatora”, dodaje Sanja. „Zato su se na njoj našla najzvučnija imena, ali i “nove nade” u modnoj industriji, koji sa svojim svežim idejama mogu za par godina da daju veliki doprinos ovakvim manifestacijama”.

Foto: privatna arhiva

Revije su propraćene radionicama na kojima se moglo mnogo toga da nauči, o modnim dešavanjima u svetu, stilovima, tendencijama i nagoveštajima za narednu godinu, što je u modnom svetu veoma važno. Progovorilo se i o nekim „malim tajnama” za 2019.godinu. Sve u svemu, kaže Sanja, iduća godina će kupaći kostimi biti u znaku prirode. Žive boje sa cvetnim i voćnim dezenima i botaničkim motivima, ali biće u trendu i apstraktni grafički detalji, motivi iz nomadskog života, pa i iznenađenja o kojima kreatori teško progovaraju.

„Za mene je ovo bilo ogromno iskustvo, jer su ovakva mesta prilika da sretneš ljude o kojima si samo maštao, razgovaraš sa njima, učiš od njih i započneš saradnju sa njima. Uostalom ovaj sajam je “tačka susreta najbolje svetske klijentele” tako da je za mene, kao osobe koja je zakoračila u ovaj svet, to ostvarenje jednog sna”, kaže Sanja Vidojkvić.

I kako kaže i njeno ime, ova devojka se neće odreći svojih snova. Nema ni razloga za to jer su oni najsanjaniji već počeli da postaju java. Već početkom novembra na velikom Sajmu kupaćih kostima u Kanu, gde je takođe pozvana, ova mlada Nišlijka će se prestaviti novim modelima kupićah kostima.

https://www.facebook.com/sanja.vidojkovic.9/videos/2140434752651414/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com