Sport

Nišlijka Nikolija Pavlović opet najbolja na gimnastičkom jugu

Mlada niška gimnastičarka Nikolija Pavlović (12) povratila je prednost na gimnastičkom jugu Srbije, pošto je u prolećnom kolu Pionirske lige regiona osvojila prvo mesto. Ženska gimnastika u Srbiji podeljena je na tri regiona (Vojvodina, Beograd i Jug), a regionalno takmičenje održano u Kruševcu potvrdilo je da se glavni gimnastički centri južno od Dunava i Save nalaze u Nišu i Prokuplju.

Najvredniju pobedu na kruševačkom skupu odnela je Nikolija Pavlović (12) u duelu sa velikom rivalkom iz Prokuplja, prošlogodišnjom regionalnom pobednicom Lanom Petković. Obe su trijumfovale na po dve sprave – Nikolija na dvovisinskom razboju i u preskoku, a Lana na gredi i u parteru. Odlučilo je to što je na razboju Lana bila tek tek treća, iza svoje klupske drugarice  Hane Stojanović, pa je Nikolija stekla u toj disciplini nedostižnu prednost. Treće mesto pripalo je Hani, a četvrto Emilijji Vacić iz Niša.

Najprijatnije iznenađenje priredila je Prokupčanka Vanja Videnović, u kategoriji najmladjih (8 god). Iako je prošle godine bila nezapažena, napravila je ogroman skok i osvojila prvo mesto. Glavni rival bila joj je Lena Milenković iz Niša, koja je prošle godine bila peta i nastavila kontinuiran razvoj u protekloj godini. Dve glavne rivalke osvojile su po dve pobede na spravama – Vanja na dvovisinskom razboju i gredi, a Lena u parteru i preskoku. Obe su imale po jedan veliki kiks: Vanja je bila tek deveta (!) u parteru, a Lena je osvojila časno treće mesto na dvovisinskom razboju, ali sa tako velikim zaostatkom u bodovima da je potpuno poništila posledice Vanjine loše vežbe u parteru. U svakom slučaju, na gimnastčkom jugu rođeno je novo rivalstvo. Treća u ovoj kategoriji bila je Petra Perić iz Kruševačkog  Napretka.

Iznenadjenjem se mora smatrati i pobeda Sare Jovanović (10 god) iz Topličanina, jer je u svojoj konkurenciji imala dve favorizovane Nišlijke, od kojih je starija, Staša Tasić, prošle godine pobedila u ovoj kategoriji, dok je Nađa Panić tada bila najuspešnija u mlađem uzrastu. Opet su dve glavne protivnice imale po dve pobede (Sara na gredi i u parteru, Staša na dvovisinskom razboju i na preskoku), a odluka je pala na gredi, gde je Staša pravila greške kojima je ovaj duel odlučen. Osvajanjem trećeg mesta, Nađa Panić je pomerila Janu Ristić (Topličanin) na četvrtu poziciju.

U ekipnom nadmetanju najmlađih pobedio je Niš, ispred Napretka iz Kruševca i Zaječara. U kategoriji do 10 godina, pobedio je Niš ispred „Hajduk Veljka“ iz Negotina.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com