Sport

Nišlijka nastavlja da briljira: Osvojena jedna od najprestižnijih medalja na President Kupu

Na PRESIDENT CUP -u 2022 u Albaniji, učestvovalo je preko 2000 učesnika iz 40 zemalja sveta, od kojih je i naša Nišlijka, tekvondistkinja kluba ASTERIKS, Iva Petrović koja se takmičila u kategoriji juniora do 63 kilograma i OSVOJILA SREBRNU MEDALJU i tim rezultatom izborila direktnu vizu za Evropsko prvenstvo do 21 godine u Estoniji koje je planirano za avgust mesec.

Iva će zahvaljujući postignutim rezulatima, od marta meseca zvanično biti DRUGA NA SVETSKOJ listi za juniore. Na takmičenju u Draču ovo je prva medelja za Srbiju.

Kvalitet koji Iva poseduje dokazala je mnogo puta do sada, brojnim medaljama i rezultatima koje postiže na svakom turniru. U svojoj vitrini Iva je do sada sakupila preko 60 medalja i ističe da je to tek početak. Osvajala je zlatne medalje na međunarodnim prestižnim takmičenjima u Sloveniji, Poljskoj, Sarajevu, Bugarskoj, bronzu u Austriji, bila je prvak Evrope i države, učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Španiji, bila prva na svetskoj rang listi kadeta i proglašavana za najboljeg mladog sportistu Niša…

Ovaj uspeh, zajedno sa Ivom, slavi i njen trener Vladan Nikodijević, koji ima samo reči hvale. Za ovakav uspeh je pored talenta potreban uporan rad, ali i neizmerna podrška porodice, drugara i trenera.

“I ovu godinu Iva je otvorila sjajno, uspela je da osvoji srebrnu medalju koja sija kao zlato na Presidentu – najprestižnijem turniru u Evropi. Nekoliko ciljeva smo ispunili ovom medaljom, a svakako najvažniji je direktna kvalifikacija na Evropsko prvenstvo za mladje seniore u Estoniji. Sezona je tek krenula, a mi smo uspeli da ostvarimo ovako dobar rezultat. Očekujemo još jednu sjajnu godinu za tekvondo u Nišu”, istakao je trener Vladan Nikodijević.

 

Iva ističe da je presrećna i zadovoljna ostvarenim rezultatom iako kaže da ostaje žal za zlatom, ali da misli da je nedovoljno vremena za odmor između polufinala i finala možda jedini krivac što nije osvojila zlatnu medalju.

“Idemo dalje,trener i ja imamo jasan cilj, a ovo je samo jedan stepenik kao ostvarenju istog. Nastavljamo sa takmičenjem, sutra navijamo za ostale drugare iz Asteriksa, možda da donesemo još koju medalju”, ponosno kaže Iva.

Grad Niš može da bude ponosan na svoje sportiste, a tekvondo klub Asteriks pokazao je da je pravi rasadnik talenata. Ivu i njene drugare iz kluba čeka svetla budućnost i verujemo da ćemo ih kroz nekoliko godina gledati na malim ekranima i slaviti njihova dostignuća na svetskim i olimpijskim takmičenjima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com