Zdravlje

Nišlijka Maja Živković prvi očni hirurg koji je drugi put finalista MEDIS AWARDS

Na adresu niške doktorke Maje Živković ovih dana je stiglo pismo iz glavnog grada Slovenije.

Ona iza sebe ima staž očnog lekara skoro 15 godina, a godine prevedene u sate u ordinaciji i hirurškoj sali prevode se u skoro 2000 operacija katarakte i potpis prve koja je izvela operaciju laserskog skidanja dioptrije. Ali upravo u tom pozivu iz Ljubljane je pisalo da će njeno ime biti upisano i kao ime očnog hirurga koji je za sada prvi iz Niša, ali i šire regionalno po drugi put u izboru za nagradu MEDIS AWARDS.

Nagrada se dodeljuje ove godine deseti put i radi se o međunaronom priznanju za medicinska istraživanja iz 9 oblasti medicine iz 9 zemalja okruženja (Austrija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija). Za svaku medicinsku oblast je nominovano dva lekara, a to je pokazatelj da je niška doktorka u grupi od 18 najzapaženijih lekara i u samom vrhu najstručnijih očnih hirurga.

Doktorka Živković, oftalmolog, očni hirurg predstavljaće Niš i Srbiju iz gore pomenute medicinske oblasti, a njen rad je bio fokusiran na najsavremenije lečenje bolesti žute mrlje. Prvi put je niška doktorka bila nominovana 2017. godine, a početkom marta se očekuje promocija dva najbolja rada za ovu godinu na gala večeri u Ljubljani.

Podsećamo da je dr Maja Živković od 2007. godine zaposlena na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra u Nišu. Docentkinja je na Katedri za oftamologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Autorka je brojnih radova sa međunarodnim karakterom.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com