Ekonomija

Nišlijka Biljana 400.000. putnik na aerodromu “Konstantin Veliki”

Nišlijka Biljana Stanojević koja je danas letela na liniji Niš-Bolonja avionom “Er Srbija” jubilarni je 400.000. putnik sa niškog aerodroma.

Stanojević je kao nagradu dobila dve besplatne karte na nekoj od linija na kojima “Er Srbija” leti iz Niša.

Ona je rekla da često putuje jer živi u inostranstvu i dodala da je srećna što konačno može da sleti u Niš, a ne u Beograd.

Svečanom ispraćaju 400.000. putnika prisustvovali su predstavnici grada, JP “Aerodromi Srbije” i “Er Srbije”.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je prisustvovao ispraćaju 400.000 putnika rekao je da su od 2014. godine, kada su krenuli letovi, sa niškog aerodroma letelo više od 1,2 miliona putnika.

“To što u ovoj godini obaramo rekord po broju putnika potvrda je ispravne politike razvoja aerodroma koju grad vodi zajedno sa državom”, izjavio je Bulatović.

On je dodao da avio-linije doprinose povećanju broja turista u Nišu i omogućavaju dolazak novih investitora.

Aerodrom “Konstantin Veliki”; Foto: B.Lj.

Direktor JP “Aerodromi Srbije” Mihajlo Zdravković Zdravković je podsetio da je niški aerodrom, kada je gradjen pre nešto više od 33 godine, gradjen za 100.000 putnika i niko nije ni “sanjao” da će doći u situaciju da opsluži 400.000 putnika.

On je najavio izgradnju nove terminalne zgrade na aerodromu u Nišu.

“Sitacija nije idealna, potrebno nam je proširenje. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije nove terminalne zgrade. Očekujemo da dokumentacija bude gotova u prvom kvartalu nareden godine i da nakon toga krenemo sa radom”, rekao je Zdravković.

Prema njegovim rečima, nova terminalna zgrada imaće 5.000 kvadrata.

“Nova terminalna zgrada biće za odlazeće putnike, dok će ova postojeća zgrada biti preuredjena za dolazeće putnike”, kazao je Zdravković.

Portparol “Er Srbije” Nikola Vukomanović je istakao da je popunjenost aviona na subvencioniranim linijama iz Niša veća od 70 odsto.

“Imajući u vidu da je ovo tek početak, imamo razloga da budemo zadovoljni. Verujemo da će nam godina pred nama doneti još bolje rezultate”, izjavio je Vukomanović.

Na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu u toku prošle godine opsluženo je nešto više od 350.000 putnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com