Hronika

Nišliji godina i osam meseci zatvora za ubadanje studenta

Nišlija N. R. (35) prvostpenom presudom osuđen je danas na godinu i osam meseci zatvora za učestvovanje u tuči i ubadanje studenta iz Negotina na Keju Kola srpskih sestara u Nišu.

Sudija Osnovnog suda Valentina Miladinović Pešić kazala je na izricanju presude da je  osuđen na zatvorsku kaznu od godinu i po dana zatvora zbog nanošenja tekih telesnih povreda i zatvorskom kaznom od šest meseci za nanošenje lakih telesnih povreda, odnosno zbirnom kaznom od jedne godine i osam meseci zatvora.
A.Z. (23) i M. K. (23) koji se terete za učestvovanje u tuči koja je kulminirala ranjavanjem studenta dobili su novčane kazne od po 100.000 dinara, a Đ.Đ., koji je takođe učestvovao u tuči dobioje uslovnu zatvorsku kaznu od tri meseca.
Sudija Valentina Miladinović Pešić izjavila je da su prilikom oređivanja kazni uzete u obzir otežavajuće i olakšavajuće okolnosti, a kao otežavaju okolnost za  N.R.  navela je to što je za isto krivično delo osuđivan i 2016. godine. Miladinović Pešić je podsetila da je do verbalne rasprave, a potom do sukoba mladića na Keju kola srpskih sestara došlo nakon što je jedan od mladića povređenom rekao:
„Smeta mi tvoja majica, jel možeš da je skineš?, a na majici je pisalo „Accion Antifascista“.
On ga je nakon verbalne rasprave i fizičkog sukoba crnim nožem U. J. u ruku, a potom ga dva puta ubo u leđa, pri čemu mu je povredio plućno krilo“, kazala je Miladinović Pešić.
Ona je dodala da je rok za žalbe na izrečene presude osam dana.  Student je izboden nožem 21. juna 2019. godine na Keju Kola srpskih sestara, a tužilaštvo je ovaj događaj okvalifikovalo kao zločin iz mržnje jer je po navodima javne tužbe, napadnut zbog antifašističkog natpisa na majici.
Osnovno Javno tužilaštvo za  N. R.  je tražilo zatvorsku kaznu od dve godine, zbog toga što se radi o povratniku koji je 2016. godine osuđen za isto krivično delo na šest meseci zatvora, a za A. Z. M. K. po 150.000 dinara.
Tužilaštvo je smatralo da je tokom sudskog postupka dokazano da je i U. J. drug Đ. Đ. kriv za isto krivično delo za koje se terete pa je za njega zatražila zatvorsku kaznu od tri meseca uslovno na godinu dana.
U. J.  je u ranijem delu postupka izjavio da smatra da je žrtva planiranog napada čiji je povod antifašistički natpis „Accion Antifascista“ na njegovoj majici.
“Verujem da su moji napadači pripadnici „Četničke omladine“ ili organizacije „Srpsko Sunce“ koje, kako sam čuo, deluju u Nišu”, kazao je U.J. ć ranije pred sudom i objasnio da to smatra zbog frizura i garderobe optuženih. On je nakon oporavka otišao u inostranstvo i najavio da se zbog pomenutog događaja neće vraćati u Srbiju. Suđenja u ovom predmetu su više puta odlagana a postupak je pre Valentine Miladinović Pešić, vodilo dvoje njenih kolega.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com