Obrazovanje

Nišliji Andriji Živadinoviću srebrna medalja na balkanskoj olimpijadi

Šestočlana juniorska matematička reprezentacija Srbije osvojila je tri srebrne i dve bronzane medalje na 24. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 2020, koja je od 9. do 13. septembra održana onlajn u organizaciji Grčke matematiče asocijacije.

Na takmičenju je učestvovalo 108 takmičara iz 18 zemalja, 11 balkanskih i osam gostujućih, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Srebrnu medalju osvojili su Aleksandar Ćuzović iz Matematičke gimnazije, Andrija Živadinović iz niške Gimnazije “Svetozar Marković” i Stevan Radivojević iz Matematičke gimnazije.

Bronzanu medalju osvojili su Vukašin Pantelić iz Matematičke gimnazije, Vuk Dolijanović iz Matematičke gimnazije. Na takmičenju je učestvovao i Jovan Nikolić iz OŠ “Kadinjača” Loznica.

Reprezentativci iz Srbije su odabrani na osnovu postignutih rezultata na Srpskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana 31. avgusta u Beogradu.

Vođe ekipe su bili dr Nenad Vulović i mr Miloš Đorić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com