Društvo

Nišlije zasadile breze da urede naselje, komšija se bunio pa ih prijavio

U blizini Parka složnih komšija u Nišu, gde su meštani uredili javni prostor i napravili dečije igralište, nedavno su zasađene male breze, kako bi ozelenjavanjem još više obogatili ovaj deo grada. Međutim, ideja da se ozeleni javna gradska površina zasmetala je komšiji iz susedne ulice koji je sve to prijavio komunalnoj policiji. Pošto su videli policajce kako intervenišu po prijavi, građani iz tog dela sa nevericom su se obratili redakciji Niških vesti predočivši problem.

U ovom naselju, roditelji decu dovode čak i iz drugih delova grada, da se igradu i uživaju u parkiću koji liči na svojevrsnu malu oazu, a koje su komšije same uredile i napravile. Ideja da se na uglu ulice Dimitrija Leka i Anastasa Jovanovića zasade brezice naročito ih je obradovala, pa su od već nekoliko dana u neverici kako nekome može da smeta dobro i korisno delo.

“Drago mi je što se komšije trude da održajavu naselje i da ima puno zelenila,međutim, kada sam se u subotu vraćala sa detetom sa igralista videla sam komunalnu policiju kod tog čoveka koji je drveće zasadio. Rekli su da mora da ukloni brezice sa javne povrsine jer ga je neki komšija prijavio iz susedne ulice”, kazala je za Niške Vesti T. Mihajlović, koja ovuda često šeta iako živi na drugom kraju grada.

Ona, ali i komšije iz tog kraja pitaju se da li je u redu da se čoveku napišu prijava samo zato što pokušava da ozeleni i malo i ulepsa taj deo naselja?

U komunalnoj policiji potvrđuju da su izlazili po prijavi građana na navedenu adresu i obavili razgovor sa licem koje je sadilo breze, jer je, kako objašnjavaju, to u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji, ali da su utvrdili da u ovom slučaju neće biti nikakvog sankcionisanja, već su čitav gest pohvalili.

“U ovom slučaju svakako da neće biti nikakvog sankcionisanja, već je svaki pozitivni vid delovanja naših sugrađana potreban i doprinosi uređenju grada i mi moramo da se potrudimo da učinimo grad lepšim i zdravijim za život. Ovo je jedan od lepih primera koji zasluzuje svaku pohvalu a ne kaznu”, kaže Pomoćnik načelnika komunalne policije Milan Đorđević.

On je objasnio da komunalna policija mora da izađe na teren po svakoj prijavi koja se primi bez obzira da li je osnovana ili neosnovana i da se na samom terenu sagledava činjenično stanje kao i da li ono odgovara navodima prijave.

Na osnovu onoga što policija uoči, preduzimaju se, kaže, dalje mere.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com