Društvo

Nišlije zapažene u Istanbulu: Mali turistički subjekti bitni za globalno ozdravljenje turizma

25. Međunarodni sajam turizma EMITT u Istanbulu

Da se turistička privreda kako u Srbiji tako i u celom svetu polako vraća na staro dokaz je velika posećenost i dobre reakcije koje dolaze sa 25. Istočnomediteranskog međunarodnog sajma turizma u Istanbulu gde su se niški turistički radnici predstavili u najboljem svetlu.

Jedan od pet najvećih sajmova turzima u svetu, sa više od 40 hiljada posetilaca – 25. Međunarodni sajam turizma EMITT u Istanbulu bio je dobar domaćin za niške turističke radnike, koji su tokom održavanja sajma obavili puno poslovnih razgovora i sa novim idejama i planovima vraćaju se za Niš.

Veliko interesovanje za ponudu na niškom štandu daje vetar u leđa radnicima u turizmu da  Niš približe putnicima, gostima koji za samo dva sata od Istanbula mogu da uživaju u svemu što naš kraj nudi. Niške turističke agencije, hotelijeri, vinarije, etno sela…svi oni jesu bitni činioci naše turističke priče, koja bez malih privrednih subjekata ne može da uradi puno toga.

Svoju turističku ponudu predstavili su gradovi, turističke organizacije i kompanije iz mnogih zemalja, među kojima i zemlje iz komšiluka tu su bile Bosna i Hercegovina,  Severna Makedonije i Srbija.

Lidija Stanković, AERO TURS

“I na ovom sajmu kao i na drugim sličnog tipa videli smo koliko su bitni privatni turistički subjekti za ozdravljenje turizma. Svako od nas poslednje dve godine čini nadljudske napore da stvari vratimo na staro i pored silnih gubitaka koje smo pretrpeli mi iz sektora turizma. Novim ponudama letova, raznolikim aranžmanima, povezivanjem sa svetom učinili smo da Nišlije budu rado viđeni gosti svuda u svetu a sa druge strane posetiocima i gostima Niša pružili smo ono najbolje što umemo a to je druželjubivost, odličnu kuhinju i nepregledno istorijsko bogatsvo kojim se dičimo. Naš aerodrom je sad otvoren prema brojnim destinacijama i samo je pitanje – gde želite da budete i mi ćemo vam to i omogućiti našim aranžmanima. Turistička organizacija Niša u nama ima blagonaklonog partnera koji je uvek spreman da pomogne jer smo na istom zadatku, da pokažemo svetu da Niš može da bude turistički centar ovog dela Balkana”, rekla je za Niške Vesti, Lidija Stanković, vlasnica AERO TURS-a.

Turistička organizacija Niš, je uz podršku Grada Niša, predstavila Niš kao city break destinaciju koja je direktnom avio linijom Air Serbia povezana sa Istanbulom.

Foto: AERO TURS

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com