Hronika

Nišlije zanemele od tuge zbog gubitka male Isidore, sahrana danas na groblju u Komrenu

Isidoru će pamtiti po dobroti, izuzetnim uspesima i njenom posebnom talentu za crtanje

Mirna, povučena, pedantna, na njenom stolu uvek uredno poređani flomasteri, olovke, sveske…Dobra drugarica, jedno lepo vaspitano dete, kakvo se ne rađa. Ovim rečima je razredna Ljiljana Ilić opisala svoju učenicu Isidoru V. (12) iz Niša, koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nezgodi u ponedeljak oko 12.30 u naselju Donji Komren kada je, dok se vraćala iz škole, pikap u kome u trenutku tragedije nije bilo vozača, krenulo unazad i smotao je pod točkove.

Učenici i nastavnici odeljenja VI/2 u OŠ “Ivo Andrić” iz Niša u kom je Isidora išla, zanemeli su od tuge nakon tragične pogibije njihove drugarice i učenice. Prva klupa u kojoj je od prvog razreda sedela, juče je bila prazna, a njeni drugari okupljeni oko venca koji su položili na njen sto, nisu mogli da zadrže suze, očaj i nevericu da njihove omiljene drugarice više nema.

Ne znaju da im je sestra nastradala

Isidorina dva mlađa brata blizanca ni dan posle nesreće ne znaju da im je sestra nastradala, a kako kaže jedan od rođaka, roditelji nisu smogli snage da sinovima saopšte ovu tužnu i bolnu vest.

Celog dana su se na spratu igrali, primetili su da nešto nije u redu, gužva, mnogo ljudi oko kuće, ali nisu im rekli da je stradala njihova mila sestrica. U utorak nisu otišli u školu, tako da još ne znaju ništa, rekla je ona.

“Zaista omiljena. Svima je bila dobra drugarica, nije se zamerala nikad, ma od nje niste mogli jednu ružnu reč da čujete. Dete koje ume da sačuva i prijateljske tajne i koje je tu da pomogne svima pa makar i sebi na štetu. Dete koje poštuje i nastavnike i drugare, kakvo se samo poželeti može, uvek tu za tuđe probleme. Zato su je svi i voleli”, ispričala je kroz suze razredna Ljiljana.

Nastradalu devojčicu pamtiće i po izuzetnim uspesima, pre svega po njenom posebnom talentu za crtanje.

“Izuzetno je lepo crtala. Njeni radovi često su krasili zidove naše škole, a ja sam joj stalno govorila da će biti vrhunska umetnica”, priseća se kroz suze njena učiteljica.

I na mestu na kome je Isidora stradala viori se buket cveća, a Nišlije ni dan posle nesreće ne veruju da je jedan mladi život ugašen na ovakav način-spletom nesrećnih okolnosti.

Podsetimo, nezapamćena tragedija u kojoj je Isidora stradala, dogodila se u Požarevačkoj ulici, kada je je na nju, dok se vraćala iz škole, naletelo dostavno vozilo, koje, prema prvim saznanjima, nije bilo adekvatno osigurano, jer vozač koji u tom trenutku nije bio za volanom, najverovatnije nije podigao ručnu kočnicu.

Kamere usnimile trenutak nesreće

Tragediju u Komrenu su, kako kažu u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, zabeležile nadzorne kamere sa jedne od obližnjih radnji, a kako saznajemo, na snimku se vidi da se dete zbog jakog vetra povijalo i okretalo leđima dok se kretalo ulicom. Prema nezvaničnim informacijama od izvora bliskih istrazi, vozilo je prošlo tehnički pregled čime je utvrđeno da je ono bilo potpuno ispravno

Vozilo se kretalo trideset i dva metara unazad dok je nije udarilo, odnosno podvuklo pod zadnji desni točak. Iako u trenutku nesreće nije bio za volanom, vozač Boban S. iz Leskovca uhapšen je u ponedeljak nakon nesreće zbog sumnje da je učinio krivično delo teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu gde će u sredu ujutru biti saslušan.

Porodica nastradale devojčice u utorak nije imala snage za razgovor sa novinarima. Isidora će biti sahranjena u sredu u 13 sati na groblju u Donjem Komrenu, a škola “Ivo Andrić“ će na dan sahrane biti zatvorena.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com