Sport

Nišlije vodile srpske vaterpoliste do pobede

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u meču 2.kola A grupe Svetske lige podmlađenu ekipu Crne Gore.

Aktuelni Olimpijski i evropski šampioni bili su bolji za 3 gola od svog rivala i zasluženo slavili sa 7:4 (2:0/2:2/2:1/1:1) pred mnogobrojnom niškom publikom.

U sjajnom ambijentu, po običaju prepunih čairskih tribina bolje su se pokazali naši vaterpolisti, a niški navijači uzvratili su im velikom podrškom u ključnim momentima.

Selektor Dejan Savić je nakon meča izjavio da je utakmica bila tvrda, kao i da se pokazalo da su oba tima izmučena teškim kalendarom i klupskom sezonom. Dodaje da je ovo bio dobar završetak godine za našu selekciju.

Plasman na finalni turnir ostvariće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana ekipa. Finalni turnir Svetske lige biće naredne godine održan u Ouklendu (Novi Zeland).


2. kolo Svetske lige: SrbijaCrna Gora 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1)

Bazen: “Čair” Niš

Gledalaca: 1000

Sudije: Vlašić (Hrvatska), Kun (Mađarska)

Igrač više: Srbija 8 (3), Crna Gora 6 (2)

SRBIJA: G. Pijetlović (5 odbrana), Lazić, V.Rašović, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Ubović, Aleksić 3, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović (6 odbrana)

CRNA GORA: Lazović (10 odbrana), Brguljan 1, Banićević, Petković 1, Radović, Drašković 1, Ukropina, Ivović 1, Spaić, Popadić, Sarić, Kandić

Tabela: Srbija 6 bodova, Rumunija (meč manje) i Crna Gora (meč manje) bez bodova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com