Kultura

Nišlije uživale! Filmsko veče sa puno emocija

Više od hiljadu Nišlija sinoć je uživalo u projekciji dva niška dokumentarna filma u produkciji City Marketing Centra na amfiteatru na Nišavi.

Brojna publika je prvo besplatno videla prošlogodišnje niško ostvarenje, dokumentarni film „Lutajuća srca – arhiv emocija“. Ovaj film govori o niškoj legendarnoj grupi koja je bila jedna od vodećih na prostoru bivše Jugoslavije. Film decembra putuje u Čikago na “Festival srpskog filma” na šta su akteri veoma ponosni.

“Moju ulogu u ovom filmu je trebalo da igra Marlon Brando, ali je tražio puno para pa sam ipak pristao da glumim ja”, rekao je uz osmeh Miroljub Jovanović, popularni Mika tambura kojeg je publika pozdravila burnim aplauzom.

Nakon ove projekcije uspedilo je emitovanje drugog filma večeri inače četvrtog filmskog ostvarenja niške produkcijske kuće CMC.

Dokumentarno-igrani film „Hipi dolina – Ceo svet u jednoj dolini“ pre samo nekoliko dana zatvorio je Fimske susrete a sinoć je bio prikazan kao poklon Nišlijama na keju.

“Ponosan sam na sve što smo uradili za Nišlije večeras. Puno mi je srce kada vidim sugrađane koji uživaju u onome što radimo, jer to jeste dokaz da radimo pravu stvar, čuvamo uspomenu na naš Niš onakak kakav je bio. Ne stajemo ovde, nastavljamo dalje uz nove projekte”, rekao je Oliver Paunović, producent oba filma.

Sledeće godine na istom ovom mestu biće organizovan festival dokumentarno-muzičkog filma i na tome već radimo, potvrdio je Paunović.

Publici se poklonio i reditelj oba filma Boban Rajković.

Projekcije ovih filmova deo su obeležavanja Dana mladih, koje je organizovao Grad NIš, preko Kancelarije za mlade i Turističke organizacije Niš uz pomoć City Marketing Centra.

Nakon projekcija održan je koncert grupe Artan Lili.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com