Društvo

Nišlije u “Krsnom hodu” za odbranu svetinja u Crnoj Gori (FOTO)

U Nišu je večera.s u Hramu svetog cara Konstantina i carice Jelene organizovan moleban u znak podrške pravoslavnom narodu u Crnoj Gori.

Posle molebana Episkop niški Arsenije sa sveštenstvom i narodom predvodio je Кrsni hod od hrama Sv. cara Кonstantina i carice Jelene bulevarom do hrama Sv. Vasilija Ostroškog.

Episkop niški g. Arsenije prihvatio je poziv građana da predvodi kolonu radi molitvene podrške obespravljenom i stradajućem sveštenstvu, monaštvu i verskom narodu u Crnoj Gori i za očuvanje srpskih svetinja.

Na čelu povorke nalazili su se episkop niški Arsenije i sveštenici Eparhije niške koji su nosili crkvene barjake, dok su gradjani, na čiju inicijativu je eparhija organizovala moleban i molitvenu šetnju, nosili slike patrijarha Pavla, Svetog Save, Petra Petrovića Njegoša i srpske zastave.

U povorci je bio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kao i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i ogroman broj građana.

Na skupu nije bilo stranačkih, navijačkih obeležja, zastava i obeležja udruženja, osim srpskih zastava, sveća i ikona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com