Sport

Nišlije treće i četvrte na jubilarnom košarkaškom turniru “Milan Milošević Mica”

Kako bi se po deseti put na sebi svojstven način prisetili nekadašnjeg košarkaša Studenta, Viner Brokera, Pirota i aleksinačkog Napretka, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 13. marta 2007. godine, prijatelji Milana Miloševića Mice okupili su se i na jubilarnom memorijalnom turniru odigrali takmičarske i revijalne mečeve.

Kao i prethodnih godina učešće na turniru uzeli su niški OKK Konstantin, KK Niš, KK Pirot i KK Napredak iz Aleksinca, a sve utakmice odigrane su u hali “Dušan Radović”.

Bila je ovo prilika i da OKK Konstantin proveri formu u duelu sa komšijskim Napretkom iz Aleksinca, sa kojim će igrati i prvenstveni meč prvog vikenda u oktobru, u 2. kolu Druge muške lige Srbije.

Pošto su prethodnog dana izgubili od pomenute ekipe, košarkaši Konstantina danas su u okršaju za 3. mesto savladali gradskog rivala, KK Niš ubedljivim rezultatom – 105:79.

Trener niške ekipe Marko Cvetković je pre početka ovog turnira istakao da će to biti prava prilika “da vide gde su”, pa će sada nakon osvojenog trećeg mesta moći da izvuče pouke i napravi plan za predstojeću sezonu koja počinje za manje od 2 nedelje.

Nakon utakmice za treće mesto, po planu je odigran i revijalni meč u kojem su snage odmerili Micini prijatelji.

Branilac titule prvaka na ovom turniru, KK Pirot, sastao se u finalu sa aleksinačkim Napretkom, ali nije odbranio trofej jer je poražen rezultatom 79:72.

Aleksinački KK Napredak je tako osvojio trofej na desetom po redu memorijalnom košarkaškom turniru “Milan Milošević Mica” a za MVP-a proglašen je Dimitrije Raičević.

Bila je ovo jedna od poslednjih provera za sve učesnike turnira, s obzirom na to da će zvanična takmičenja početi 29. septembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com