Društvo

Nišlije se žale na groblja urasla u travu, iz “Gorice” obećavaju brzo uređivanje

Veći broj građana Niša javljao se ovih dana redakciji Niških Vesti sa pritužbama da Javno komunalno preduzeće “Gorica” nije pokosilo travu na grobljima o kojima brine i da je pojedinim grobnim mestima skoro nemoguće prići.

Stanovnici Niške Banje posebno ukazuju na taj problem i ističu da se za proteklih 40 godina nije dogodilo da staro banjsko groblje ne bude pokošeno čak ni za za zadušnice i ističu da se sada grobovi ne vide od visoke trave.

Veći broj građana takodje je proteklih dana pozivao redakciju Niških Vesti i pitao kada će biti uređen prostor na Novom groblju na kojem se vrši redovno sahranjivanje. Nišlije ističu da se oko tog dela groblja i dalje nalazi trnje i korov iako je već popunjen već veliki broj grobnih mesta, a svakodnevno je tu mnogo ljudi i zbog sahranjivanja i zbog pomena.

Građani su istakli da prostor u u kome počivaju njihovi najmiliji “ne priliči jednom gradu”.

Na ove pritužbe gradjana iz JKP “Gorica” stigao je odgovor da je sa bujanjem vegetacije pojačan intenzitet košenja zelenih površina koje održava to preduzeće i da će i one parcele koje nisu još pokošene, biti pokošene u najkraćem roku.

“Košenje trave na zelenim površinama predstavlja jedan kontinuirani proces koji se neprekidno obavlja od proleća do jeseni i kako se u konkretnom slučaju radi o izuzetno velikim zelenim površinama samo košenje se vrši sistematično i planski po sektorima. U ovom trenutku trava na Novom groblju je pokošena u najvećem delu dok košenje trave na grobljima u Niškoj Banji svakako predstavlja prioritet i biće izvršeno bez odlaganja”, naveli su u pisanom odgovoru Niškim Vestima.

Povodom pritužbi građana da parcela Novog groblja na kojoj se sada vrši redovno sahranjivanje nije uređena, iz “Gorice” je stigao sledeći odgovor:

“Ukazujemo da se paralelno sa obavljanjem novih sahrana vrši uređivanje zelenih površina i ostale prateće infrastrukture kako bi groblje bilo uređeno i imalo dostojanstven izgled, što podrazumeva da će i površine koje su eventualno u nekom trenutku bile nedovoljno uređene, po okončanju postupka potpunog prostornog uređenja dobiti izgled primeren nameni”.

Foto: Čitaoci Niških Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com