DruštvoLica Niša

Nišlije se pripremaju za najduži policijski čas (FOTO)

Lepo vreme, ali i činjenica da ih od sutra čeka najduži policijski čas izmamilo je Nišlije napolje. Dok jedni žure da obave potrebnu nabavku, podignu novac, drugi su lep dan iskoristili da prošetaju.

Svi sa maskama i reklo bi se u strahu, poštovali su propisane mere, ali ipak izašli iz svojih domova. Zato su pred prodavnicama, apotekama, poštama formirani redovi, ali su građani iskoristili lep dan i da porazgovaraju, naravno poštujući socijalnu distancu.

Foto: Miloš Momčilović

Vlada Republike Srbije izmenila je trajanje ograničenja kretanja za vikend koja stupaju na snagu od sutra, a sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Za sve građane važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru. Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama.

Foto: Miloš Momčilović

 

S obzirom na to da je zabrana kretanja produženagrađani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

Ključne reči

Povezane vesti

Jedan komnetar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close