Hronika

Nišlije se opraštaju od Desimira Stanojevića: “Ne može ovo da bude kraj, mora da ima još neki čin”

Prijatelji, saradnici, oni koji su ga gledali, oni koji su ga voleli, upućuju poslednje pozdrave svom sugrađaninu Desimiru Stanojeviću.  Sa nevericom prihvataju vest o njegovoj smrti. Njegove Nišlije moći će od njega da se oproste na komemorativnom skupu u Narodnom pozorištu u Nišu, gde je i započeo svoju profesionalnu karijeru, u petak 13. marta u 12 časova. Komemoracija će biti održana i u njegovom matičnom Pozorištu na Terazijama, u ponedeljak 16. marta, takođe u 12 časova. Desimir Stanojević biće sahranjen na Novom groblju u Beogradu u ponedeljak 16. marta u 15 časova.

Posledni pozdrav ..mom drugu, prijatelju, kolegi, učitelju, starijem bratu, napisao je na svom facebook profilu niški glumac Miroljub Riki Nedović.

Abe Desko!
Koj ti je kurac….što ode…što me zajeba…
Nismo se ovako dogovarali…druge stvari smo planirali..
Ko će sada da mi da alibi, za sve ono kroz šta smo zajedno prošli, svih ovih vekova..
Ja da im pričam.. neće mi veruju…sve mu jebem.
Nek sve ide u pizdu materinu…nedostaješ mi više nego što sam se i sam nadao.
Jedem govna…Psujem jer sam ljut, tužan, besan, žalostan….
sve odjednom..
Sad, da me vidiš…ubio bi me od zajebancije…slinim ko picajzla..
Duže sam bio sa tobom nego sa roditeljima, družio više nego sa rodbinom, cenio kao kolegu i učitelja, voleo kao starijeg brata…
Će vidiš…kad tad, ću ti dođem tamo…
2A ti, spremaj tezgu, ribarski pribor, rakiju, gitaru, pogled sa Slankamena,
stare pesme, nove fazone…okupi i sve one pse koje smo čuvali…
Ne može tako…ne može ovo da bude kraj… mora da ima još koji čin…. Svemujebem…

Miroljub Riki Nedović

Smrt Desimira Stanojevića teško je pala i producentu koji je radio film o njemu “Život je mjuzikl” Oliveru Paunoviću.

“U njegovu čast sve tri niške televizije večeras od 21 sat prikazaće film koji je radila City produkcija, a iz kojeg će saznati mnogo toga što nisu znali o našem Desku. Ponosan sam što sam napravio film o ovom čoveku. Ovo nije samo priča o glumcu i reditelju, ovo je priča o legendi grada Niša sa Palilule. I ova će priča da traje večno!”, rekao je Paunović.

Pre svega prijatelji, a onda i kolege Ivana Nedović i Desimir Stanojević, često su delili daske koje život znače.

“Moj učitelj, prijatelj za sva vremena, slava mu”, napisala je Ivana na svom facebooku.

 

Tanja Bošković kroz suze je primila vest o smrti glumca, te nije bila u stanju da progovori.

– Gospode Bože i spasi. Jako mi je žao. Veoma mi je žao. Ne mogu o ovome da pričam – rekla je Tanja Bošković za “Blic” kroz plač.

Glumica Snežana Savić koja je sa njim igrala ljubavnicu Malinu u seriji “Srećni ljudi” kaže da je u potpunom šoku povodom njegove smrti.

– Nisam to znala, ne znam ni znala da je bio bolestan, ako je od bolesti preminuo. Stvarno sam zatezečena, dogovarali smo se Desimir i ja da radimo predstavu, bila sam u procesu rada kada smo se dogovarali i povodm njegovog filma na Niškim susretima. Letos sam se poslednji put čula sa njim. Trebao je da dođe do pozorišta. Mnogo mi je žao, saučešće porodici.

Njegov zet, pozorišni glumac, Zoran Ćosić kaže vest je zadesila celu porodicu i svi su u žalosti.

– Nemam komentar, prosto sam veoma emotivan u ovom trenutku i nisam sposoban da pričam. Potresen sam i tužan. Jutros je umro, to je sve što imam da kažem – rekao je Zoran Ćosić za “Blic”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. DESIMIR STANOJEVIĆ1950*13.III.2020NIŠKO NARODNO POZORIŠTE!!!! DESKO!!!!,NEKA TE ANDJELI ČUVAJU!!!!POČINJAO SI KA MNOGI,KOJI SU KORENIMA POREKLA I KORENIMA TRADICIJE :RADMILA SAVIĆEVIĆ;MLADJA NEDELJKOVIĆ;NEDA;IRENA ;BRANKA POPOVIĆ;ŽIKA MILENKOVIĆ;I MNOGO KOJI/KNJIŽEVNA OMLADINA NIŠA;GLAS KORENA;ULUS;PLAVI KRUG;FILIPVIŠNJIĆ/;U DRUŠTVU/NEBOJŠE(MILETE&ELEONORE,SA OBILIĆEVOG VENCA;DIVNE;;MILJENKA SABLADJANSKOG;LJUBIŠE SAMARDŽIĆA;”SMOKI”JA;IGORA MUHAREMA PERVIĆA ;NEDE ARNERIĆ;JOSIFA TATIĆA;ZONE ZAMFIROVE/RADMILE ŽIVKOVIĆ/;BATE PASKALJEVIĆA;DRAGOMIRA BOJANIĆA GIDRE. . . BATE ŽIVOJINOVIĆA SLOBODE MIĆALOVIĆ;DRAGANA BJELOGRLIĆA;VLASTIMIRADJUZE STOJILJKOVIĆ”ČARAPANA”;ZAVRŠIĆEŠ,SA TVOJINM SIMOM:/ON ME ČEKA,ON ME UVEK ČEKA,NA VRATIMA TOPLA NJUŠKA MEKA,OČI.A MI SRCE SVOJE DAJE,REČI NEZN ,ALI ZATO LAJE!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com