DruštvoEkonomija

Nišlije redovno plaćaju komunalne račune

Račune Objedinjene naplate opreko 90 odsto Nišlija izmiruje na vreme, čime ostvaruju i popust od pet odsto, kažu u “Objedinjenoj naplati” i dodaju da najveći broj građana račune plati do kraja meseca. To potvrđuju i Nišlije koje su se zatekle ispred šaltera Objedinjene naplate, a mnogi od njih račune plaćaju do 20. u mesecu kako bi ostvarili i popust. To im, kako navode, više znači u zimskom periodu kada je grejanje skuplje. Mada na prvi pogled pet posto i nije neka ušteda, na godišnjem nivou se to isplati.

“Kada je počela grejna sezona računi su postali nešto veći za korisnike usluga Gradske toplane. Samo po tom osnovu popust je od 300 do 450 dinara, a kada se dodaju i drugi troškovi onda je ušteda i do 500 dinara. Na mesečnom nivou to možda in e znači puno, ali kada vi to pomnožite sa 12 meseci onda je ušteda zbačajna”, kaže Miloš Nikolić, šef nabavke i informisanja u Objedinjenoj naplati.

Rok za dostavu računa građanima je 20.  u mesecu, podsećaju iz Objedinjene naplate.

Kada nije grejna sezona korisnici račune obično dobiju početkom meseca, dok od oktobra do aprila oni stižu nešto kasnije. Inače, u Nišu oko 37000 građana koristi usluge daljinskog grejanja, a redovnim plaćanjem i oni dobijaju ištedu od pet odsto.

“Redovno plaćam sve račune, popust nije veliki ali nama penzionerima znači, a sa druge strane teže je izmiriti račun kada se cifra naraste”, kaže Nišlijka koja se zatekla ispred šaltera.

Nišla Nikola Mitić takođe redovno plaća račune.

“Ne vodim računa o popustu, ali plaćam “mesec za mesec”. Tako je bolje jer lakše izmirim manji račun, neko kada imam zaostatak od nekoliko meseci, a kada se pretera u neplaćanju stižu i opomene”, kaže ovaj Nišlija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com