Sport

Nišlije prvaci Srbije – Fair Play lige: Pobedu posvetili povređenom drugu i doneli mu pehar

Niš ima zlatne dečake!

Ekipa dece rođene 2015. godine Škole fudbala „Free Kick“ iz Niša osvojila je u titulu prvaka Srbije u svojoj  uzrasnoj kategoriji u završnici Fair Play lige održanoj prošlog vikenda u Ubu.

Fair Play Liga deceniju za nama predstavlja sinonim za takmičenje u kome sportski rezultat nije najvažniji cilj, već afirmacija fer-plej ponašanja i najbrojniji je turnir na otvorenom za decu.

U konkurenciji ekipa iz cele Srbije, mali fudbaleri Free Kick-a predvođeni trenerima Nemanjom Dančetovićem i Andrijom Tepavčevićem savladali su FC Železnik (3:1), Budućnost iz Popovca (2:0), sa ekipom Borca iz Čačka igrali su nerešeno dok su u finalu rezultatom 1:0 pobedili ŠF Mungosi sa 1:0.

O koliko značajnom turniru je reč govori činjenica da je Fudbalski savez Srbije uvrstio Fair Play ligu u zvaničan kalendar aktivnosti sektora za bazični fudbal.

Zlatnu ekipu činili su Luka Dobrosavljević, Ilija Milojić, Vojin Đurđević, Mihajlo Milojković, Strahinja Ilić, Lazar Petković, Vanja Nikolić, Vuk Đorđević, Bogdan Radunović i Matija Smiljković.

Poseban kuriozitet celoj priči daje činjenica da su ovi mali fudbaleri pobedu posvetili svom povređenom saigraču Stefanu Petroviću koji je utakmice svojih drugara pratio sa telefona a pehar i medalju predali su mu po dolasku u Niš.

Ovim malim velikim ljudima želimo puno uspeha u svim narednim takmičenjima.

Fotoi: Niške Vesti/Jovana Protić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com