Društvo

Nišlije protestovale zbog postupanja EPS-a

Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) organizovao je  ispred zgrade EPS-a u Nišu protest “Saosećanja sa svim žrtvama EPS-a”.

Građani su nosili transparente sa tom porukom i zapalili sveće kako bi odali počast, kako su kazali, svim ljudima koji su digli ruku na sebe zbog postupanje EPS-a.

Foto: Niške Vesti

Predstavnik UPSS-a Djokica Jovanović rekao je da su članovi tog udruženja organizovali protestni skup kako bi skrenuli pažnju javnosti na postojanje “puno žrtava Elektroprivrede Srbije”.

Jovanović je kazao da predstavnici UPSS-a stalno slušaju potresne i tužne priče građana kojima je EPS, po svemu sudeći na nelegalan način isključio struju, a u Nišu je to slučaj sa oko 2.500 porodica.

Foto: Niške Vesti; Jovanović, predsednik UPSS

“Jedan otac je umro jer nije mogao da prima terapiju bez struje, a jedna majka čije je dete teško obolelo od astme, sa detetom i inhalatorom ispod mišica trči po komšiluku da pronadje struju, da joj dete ne bi izgubilo glavu”, rekao je Jovanović.

Nišlija Radule Todorović kome je struja isključena oktobra prošle godine rekao je na protestu da se zbog toga žalio svim mogućim sudovima u zemlji i da se njegova žalba sada nalazi pred Medjunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Foto: Niške Vesti; Todorović

“Platio sam šta su tražili i izdali su mi rešenje da će da mi priključe struju, ali sijalica nije zasijala. Rekli su za 20 dana a od tog obećanja je prošlo više od mesec i po dana”, istakao je Todorović.

Jedan od okupljenih Nišlija kazao je da se u našim medijima kao katastrofa predstavlja to što su neki ljudi u nekom delu sveta na dva ili tri dana ostali bez struje i zapitao se kako treba da bude predstavljeno to što je pojedinim gradjanima Srbije struja isključena po tri, četiri godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com