Društvo

Nišlije pomozite: Nedostaju sredstva za nastavak lečenja!

Dvadesetogodišnji Nišlija bivši plivač Aleksandar Jovanović i dalje se bori za život. Posle nekoliko operacija i hemioterapija, lečenje je stalo zbog nedostatka novca. Kako bi Aleksandrar nastavio svoju borbu potrebni smo svi mi da pomognemo.

Od svoje osme godine bavio se plivanjem. U početku rekreativno, a kasnije je bio i član takmičarskog tima niškog PK “Sveti Nikola”. U tih desetak godina osvojio je oko 200 medalja na raznim takmičenjima, od kojih su najvažnije titule juniorskog državnog prvaka u disciplini 50m delfin stilom u velikim i malim bazenima, koje je osvojio 2015. godine. Poslednji veliki uspeh ostvario je maja 2016. kada je osvojio drugo mesto na Republičkom takmičenju u disciplini 100m delfin stilom. Nedelju dana nakon tog uspeha počinje njegova borba za zdravlje. Bolovi prvo počinju u levom kolenu. Maturirao je srednju ekonomsku školu u Nišu i upisao Visoku poslovnu školu.

Na početku su svi mislili da trpi bolove zbog napornih treninga, ipak juna 2016. godine na Klinici za ortopediju u Nišu dijagnostifikovan mu je Osteo Sarcom leve natkolenice. Jula lane započinje lečenje na Institutu za onkologiju i radiologiju Beograd. Posle tri ciklusa hemioterapije sledi operacija kada mu je odstranjeno koleno i deo butne kosti i ugrađena titanijumska proteza. Nakon ovog zahvata sledi još hemioterapija, da bi juna ove godine operisao recidiv na istom mestu gde se tumor i prvi put pojavio. U međuvremenu su se razvile i metastaze na plućima. Nakon pucanja plućne maramice, Aleksandar je prebačen na grudnu hirurgiju Kliničkog centra Beograd, kako bi sanirao pneumo toraks i nastavio sa daljim lečenjem.

Aleksandar je bio na lečenju u na klinici “Iatropolis” u Atini, koja uspešno leči sarkome tehnikom sajber noža, tamo je on završio prvi tretman tomo terapija i sajber nož. Lečenje tu ne staje ali trenutno nedostaju sredstva za nastavak lečenja.

Akcija preko organizacije Budi human i dalje traje! Mozete pomoci uplatom na dinarski ili devizni racun ili slanjem sms poruke sa sadrzajem 338 na broj 3030.

Krajem juna na bazenima SC “Čair” organizovano je takmičenje kako bi bila sakupljenja sredstva za lečenje ovog mladog Nišlije o čemu su Niške Vesti pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com