Sport

Nišlije pomažu osnivanje kruševačkog kluba košarke u kolicima

U OŠ Ivo Andrić u Nišu održana je prva utakmica košarke u kolicima u kojoj je učestovala jedna ekipa iz Kruševca. Ekipa Sportskog saveza osoba sa invalditetom Kruševca (SSOSIK) odmerila je snage sa niškom ekipom Nais. U zanimljivoj utakmici, favorizovani domaćini pobedili su rezultatom 37:24.

Naš cilj je da formiramo klub košarke u kolicima u Kruševcu, kako bismo animirali ljude iz Rasinskog okruga da se bave sportom. U Kruševcu imamo nekoliko sportova za osobe sa invaliditetom i smatramo da bi ovo bio veliki korak napred za naš grad – izjavio je predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović.

Utakmica je organizovana u svrhu promocije ovog sporta, a veliku podršku dao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu kao i Udruženje paraplegičara Nišavskog okruga, Regionalni košarkaški savez – Istočna Srbija i OŠ Ivo Andrić.

„Predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović i generalni sekretar SSOSIK Veroljub Smiljković, heroji otadžbinskih ratova, redovno treniraju sa našom ekipom. Nadamo se da ćemo nakon formiranja kluba u Kruševcu i mi dolaziti kod njih, kako bismo zajedničkim snagama podigli ovaj sport na viši nivo“, rekao je Marko Aleksandrović, predsednik KKK Nais.

KKK Nais – SSOSIK 37:24 (24:15);
Sudije: Milošević, Krstić;
KKK Nais: Hadžović 4 (3 as), Peralović 12 (2 as), Šimandli 2, Kostić 6 (2 as), Nonković 2, Dinić (2 as), Tadić 11 (2 sk, 2 as);
SSOSIK: Popović 2 (9 sk), Stevanović Orelj 12 (9 sk), Krstić 6 (7 sk, 3 as), Smiljković 4, Ivanović, Jovanović.

Za više sportskih vesti iz regiona čitajte SPORT JUGA

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com