Društvo

Nišlije oduševljene akcijom časopisa Borba

Ekipa redakcije časopisa Borba posetila je Niš, obzirom da je u majskom broju rubriku Borba za durbin krasila upravo reportaža o znamenitostima i lepotama ovog grada.

 

“I ovoga puta akciju smo započeli na glavnom trgu deleći besplatne primerke časopisa, i na veliko oduševljenje redakcije, za nepunih sat vremena podeljeno je vise od hiljadu primeraka. Nišlije su zdušno prilazile i uzimale primerke, prisećajuci se imena koje zivot znači”, pričaju kolege ovog poznatog srpskog časopisa.

Ekipu Borbe dočekao je predstavnik Niškog kulturnog centra Goran Stanković, koji je tom prilikom otkrio planove za budućnost ove ustanove.

Borba je u kolaboraciji sa Večernjim Novostima i izdavačkom kućom Vukotić media, NKC poklonila 99 knjiga. Ovo je za ustanovu kulteru u Nišu veoma značajan poklon s obzirom na to da se upravo u njenoj organizaciji održava veliki Sajam knjiga.

Iz Turističke organizacije Niša poručili su da je ovo grad za koji ne treba osmišljavati legende kako bismo ga učinili zanimljivim, već je grad koji sam za sebe kazuje, grad zivih legenda.

“Da bi se grad Niš i njegove znamenitosti doživele na pravi način, najbolje je da se u celosti obidje, a Turistička organizacija Niša onima koji žele da saznaju nešto više o ovom čarobnom gradu biće uvek na raspolaganju”, rekli su turistički radnici Niša gostima iz Borbe.

Foto: arhiva Borbe

Veliko iznenadjenje i čast ekipe redakcije Borba pričinilo je poznanstvo sa bivšim ,,borbašem” Žarkom Ristićem, koji ih je raširenih ruku dočekao u majici sa natpisom ,,ŽIvot je… Borba” i željom da sa njima podeli sva svoja iskustva novinarskog zanata.

“Današnja Borba se bavi potpuno novim temama kao što su turizam, moda, stari zanati, umetnost, obrazovanje… Smatram da je Srbija prepuna ovakvih tema ali im se ne posvećuje dovoljno pažnje i upravo one treba da se bore za svoje mesto, i to je naš doprinos, rekao je direktor Andrija Jorgić.

Foto: arhiva Borbe

Upravo takve autentične, interesantne i nesvakidašnje priče i ljudi sa kojima se susrećemo na sada našim već poznatim akcijama po Srbiji, Borbu čine boljom, sadržajnijom, a ekipu entuzijastičnijom da nastavi sa svojim poduhvatima!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com