SportVideo

Nišlije nadoknadile prednost Škota i plasirale se u polufinale! (VIDEO)

Na današnji dan, 17. marta 1982. pre više od četiri decenije, FK Radnički iz Niša je nakon poraza od 2:0 u prvom susretu u Dandiju, na svom Čairu pobedio 3:0 (0:0) i plasirao se u polufinale Kupa UEFA.

Junak meča bio je Aleksandar Panajotović koji je ušao u u igru u drugom poluvremenu i sa dva gola u 52. i 72. minutu izjednačio rezultat iz prvog meča u Dandiju. Gol za plasman u polufinale i veliko slavlje 22.000 navijača na Čairu postigao je Bane Đorđević u 86. minutu sa penala.

1/4 FINALE: RADNIČKI (N) – DUNDEE UNITED 3:0 (0:0)

17.03.1982. Niš, Stadion Čair, 22.000 gledalaca. Sudija: Bogdan Dotchev (Bugarska). Strelci: Panajotović 52′, 72′, Đorđević 86’p (Radnički).

RADNIČKI: Zoran Milenković, Stojan Gavrilović, Milovan Obradović, Branislav Đorđević, Miroslav Vojinović, Miloš Drizić, Miodrag Stojiljković (20′ Dragan Radosavljević), Zoran Bojović, Rade Radisavljević (46′ Aleksandar Panajotović), Slavoljub Nikolić, Sanid Beganović). Trener: Dušan Nenković.

DUNDEE UNITED: Hamish McAlpine, John Holt, Derek Stark, Richard Gough, Paul Hegarty, Dave Narey, Eamon Bannon (77′ Ralph Milne), Iain Phillip, Billy Kirkwood, Paul Sturrock, Davie Dodds. Trener: Jim McLean.

Više o legendama FK Radnički možete da pročitate na FB strani Vremeplov FK Radnički Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bio na zapadu kao klinac od 13-14 godina.Bio je problem da se nadju karte za te utakmice jer su svi hteli da gledaju,trazila se karta vise,pogotovo za decu koja su se sama snalazila. AZ 67 sam gledao sa Istoka,Sent Galen sa severa, Beroe sa juga, Grashopers sa zapada valda bese…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com