Kultura

Nišlije na džez festivalu u Litvaniji

Čuvena niška grupa “Eyot” nastupiće 30. aprila na džez festivalu u Litvaniji. Odlazak niških džezera u Kaunas, rezultat je dobre saradnje dva festivala, “Nišvila” i “Kaunas džeza”, pa će, kako najavljuju organizatori, Niš sredinom avgusta dočekati litvanski sastav “Silent Blast”.

Letove i honorara sastava “Silent Blast”, posredstvom “Kaunas džez” festivala, plaćaju Ministarsvo za kulturu Litvanije i Litvanski savet za kulturu, dok “Nišvil” festival pokriva kompletne troškove odlaska i nastupasastava “Eyot”.

Grupa “Eyot” nedavno je objavila novi, četvrti po redu album “Innate” u izdanju njujorške izdavačke kuće Ninety and Nine Records, a album je snimao i miksao legendarni producent i muzičar Steve Albini. Albini je u karijeri radio sa izvođačima kao što su Nirvana, PJ Harvey, Pixies i drugi, a poznat je i po tome što je zadržao analogni način snimanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com