Zdravlje

“Nišlije iz Toronta” ne zaboravljaju svoj grad. Zahvaljujući njima ORL klinika dobila najsavremeniji aparat

Udruženje “Nišlije iz Toronta” doniralo je ORL klinici u Nišu najsavremeniji apaat za rehabilitaciju sluha i govora. Vrednost donacije je oko 2.800 evra. Ovo nije prva donacija Udruženja. Prošle godine je donacija otišla Ginekološko akušerskoj klinici u Nišu.

Direktor ORL klinike dr Dušan Milisavljević rekao je da je ovo divna priča jer se radi o Nišlijama koji žive 8.000 kilometara od Srbije, ali nisu zaboravili svoj grad i državu. Zato je on ovu donaciju primio sa puno emocija, jer neke Nišlije zna koji žive u Torontu, a učestvovali su u ovoj akciji. ORL klinika je iz meseca u mesec sve opremljenija, a benefit od toga najviše vide pacijenti.

Prof. dr Dušan Milisavljević, direktor ORL klinike

“Sa nekima od njih sam delio dečačke snove i radosti, a evo sada su oni u mogućnosti da pomognu. Ovo je najsavremeniji aparat koji će nama omogućiti rehabilitaciju sluha i govora čak i kod dece najmlađeg uzrasta. ORL klinika u Nišu nije imala ovakav aparat, ali ni približnu apaturu koja bi služila logopedima u te svrhe. Logopedi su veoma teško radili sa pacijentima kojima je pomoć bila neophodna. Sa ovim aparatom mi imamo mogućnost da se ozbiljno bavimo rehabilitacijom sluha i glasa kod dece, koju do sada na žalost nismo mogli”, kazao je Milisavljević.

Nišlije koje žive u Torontu se svog grada sete veoma često. Vole da se druže, da izlaze, organizuju “Niške večeri” i tada se uvek sećaju lepih dešavanja iz svog rodnog kraja. Slave slavu Svetog cara Konstantina. Okupljaju se jednom u dva meseca u velikom broju.  Koliko Niš vole govori i činjenice da na njihovim druženjima spremaju srpsku hranu, ali se igraju raznoraznih kvizova znanja, a pitanja se naravno odnose na njihov rodni kraj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com