Ekonomija

“Nišlije hrabro kreću napred”, ovako je Mirko Alvirović najavio prvi Sajam automobila u Nišu

Niš se davne 2009. godine upisao u listu gradova u kojima se održavaju Sajmovi. Delovalo je nestvarno i nemoguće, ali ipak, uspelo je. Veliki broj atraktivnih automobila, ogromno interesovanje posetilaca pokazalo je da je ovom gradu, koji slobodno može da se okarakteriše kao centar jugoistočne Srbije bila potrebna ovakva privredno turistička manifestacija.

Prvi Sajam automobila u Nišu otvorio je, sada pokojni Mirko Alvirović, urednik emisije SAT na RTS-u. On je prepoznao značaj ove manifestacije i kroz izveštavanje u svojoj emisiji dao joj još veći značaj.

Prvi Sajam automobila u Nišu

Tako je počelo, a onda su se nizale godine i Sajam automobila u Nišu je postao najposećenija privredno-turistička manifestacija južno od Beograda. Tih dana u naš grad dođe i preko dvadeset hiljada ljudi iz čitavog regiona, koji svake godine imaju priliku da vide evropske i srpske premijere najprodavanijih brendova automobila.

Osim što je atraktivan za posetioce, ovakvi saloni automobila imaju i veliki privredni značaji za sam Grad.

Ne sme se zaboraviti ni poslovni segment, kao najznačajniji, jer se na ovoj izložbeno-prodajnoj priredbi okupljaju uvoznici i distributeri svih svetskih automobilskih brendova, proizvođači auto delova i opreme, predstavnici pratećih industrija, strukovnih organizacija, udruženja, klubova, zanatlija.

Jubilarni X po redu Auto moto fest svečano će biti otvoren u petak 04. oktobra u 11 časova u hali “Čair” i ponovo će Niš svrstati na mapu velikih evropskih gradova u kojima se održavaju sajmovi. Sajam će otvoriti Mladen Alvirović, urednik i voditelj decenijama najgledanije emisije o automobilizmu kao i revije „SAT”. Medijima će se obratiti i gradonačelnik Niša Darko Bulativić i direktor Sajma Oliver Paunović.

Za tri dana održavanja Sajma zainteresovani posetioci imaće prilike da vide čak 5 automobila koji će premijerno biti prikazani u Srbiji i veliki broj četvorotočkaša koji još uvek Nišlije nisu videle.

Škoda će da predstavi Skalu i Superb face lift, nacionalna premijera rezervisana je i za Nissan – Micru 1.0, X-trail kao i Ford – Mondeo, Mazda CX-30.

Niške premijere su: Toyota – Camry, Corola hibrid, Rav 4, Citroen – C5 R-cross, Berlingo,  Nissan -Kashqai, Ford-Focus, Volkswagen – Tuareg, Arteon, Mazda 3, Huyndai-Elantra restilizovana i Audi – A6 čija promocija je takođe niška premijera.

Ono što će svakako obeležiti ovaj sajam su svakako i električni automobili, koji će se po prvi put naći pred publikom ovog dela Srbije.

Osim putničkog na niškom sajmu biće ponuđen i bogat teretni program, uz prateću opremu. Neće izostati velika ponuda guma dok će osiguravajuća društva imati svoje štandove i pristupačnu ponudu. Tradicionalno će biti postavljena i trkačka staza za mališane. Oldtajmeri imaće svoje mesto, jer upravo njihova izložba svake godine izazove veliko interesovanje posetilaca.

Brendovi automobila na niškom Auto Moto Festu: Ford,  Fiat, Toyota, Citroen, Audi, Škoda, Renault, Dacia, Nissan, Mazda, Yamaha, Motogrini, Jepp, Hyundai kao i brojni auto centri i servisi.

Organizator Auto Moto Festa je City Marketing Centar, pokrovitelj Grad Niš i TON.

Vrata sajma biće otvorena za posetioce od 4. do 6. oktobra od 10 do 20 časova.

Više informacija o održavanju Sajma automobila u Nišu možete naći na sajtu sajamautomobila.com.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com