Izbori 2020Politika

Nišlije glasaju za gradski, republički parlament i odbornike Gradskih opština

Sva biračka mesta u Nišu su otvorena, ali sa malim zakašnjenjem, rekla je predsednica Gradske izborne komisije Ljiljana Berić. Do kašnjenja je došlo, prema njenim rečima, zbog obimnog materijala.

Otvoreno je 176 biračkih mesta, a ukupan broj birača je ostao isti 231.134. Građani Niša biraju jednu od 16 lista za koje mogu da glasaju, odnosno za 61 odbornika.

“Do malog zakašnjenja je došlo zbog obimnog materijala, jer se u Nišu glasa za republički parlament, gradski i za odbornike Gradskih opština. Poseban problem predstavljalo je to što je zbog pandemije potrebno bilo da članovi izborne komisije preduzmu određene mere zaštite”, istakla je predsednica Gradske izborne komisije Ljiljana Berić.

Oni građani koji su iz nekog razloga sprečeni da dođu na glasanje, zbog bolesti ili nekog drugog opravdanog razloga, mogu da se prijave do 11 sati na dan glasanja predsedniku biračkog odbora da će glasati van biračkog mesta. Mogu se prijaviti i na broj telefona 505 518. U tom slučaju će tri člana biračkog odbora takvom glasaču odmogućiti da glasa od kuće.

Sa druge strane, oni sugrađani kojima je propisana mera samoizolacije zbog koronavirusa, neće moći da glasaju.

Savet je i da se u toku glasanja poštuju sve mere zastite u sprečavanju širenja koronavirusa.

Svoje pravo glasa građani mogu da iskoriste do 20 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com