Društvo

Nišlije domaćini izviđačima iz čitave Srbije

Savez izviđača Srbije od danas do 3. septembra organizuje u Nišu tradicionalnu državnu akciju – Izviđačke igre Srbije.

Ovogodišnje Igre, Savez će organizovati u partnerstvu sa Odredom izviđača „Vožd Karađorđe“ iz Niša, domaćinom Izviđačkih igara.

Tokom tri dana predstojećeg vikenda, preko 300 izviđača iz cele Srbije , imaće zadatak da savlada određene zadatke, dok će oni koji budu pokazali najviše znanja i veština, te osvojili najveći broj poena, dobiti titulu izviđačkog državnog prvaka.

Ova tradicionalna državna izviđačka aktivnost namenjena je mlađim izviđačima i mlađim planinkama (mladi uzrasta od 11 do 15 godina) i starijim izviđačima i starijim planinkama (mladi uzrasta od 15 do 19 godina).

Takmičenje je podeljeno u četiri celine, pa će tako mladi iz svih krajeva Srbije imati priliku da se takmiče i pokažu svoje znanje u tradicionalnim izviđačkim veštinama.

Taborišni prostor, tj. smeštaj učesnika Izviđačkih igara, igre na vodi, kulturno zabavni program, kao i ceremonije otvaranja i zatvaranja ove tradicionalne državne izviđačke aktivnosti biće na terenu otvorenih bazena SC „Čair“. Takmičarske discipline biće relizovane na nekoliko punktova u gradu i to u Niškoj tvrđavi, keju na Nišavi kod Tvrđavskog mosta, parku na Nišavskom keju (ulica 7. juli) i u parku Čair.

Prve izviđačke igre Srbije, održane su 1981. godine, na bazenu Sportskog centra „Košutnjak“ u Beogradu. Od te godine, Izviđačke Igre održavaju se svake godine, prve nedelje septembra, a do sada su između ostalog održane u Nišu tri puta na terenima Vojnog bazena u Vrežini, u Beogradu tri puta u Košutnjaku i na Adi Ciganliji, zatim u Zaječaru, Šapcu, Kruševcu, Beloj Crkvi, Negotinu, Valjevu itd. Prošle godine, Izviđačke igre Srbije, Savez izviđača Srbije organizovao je u Jagodini na prosotru Akva – parka Jagodina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com