Društvo

Nišlije, čuvajte se snega sa krovova zgrada!

Temperatura u Nišu juče nije prelazila nulu na Celzijusovoj skali, pa je proglašen ledeni dan, a to je značilo da se tanak sloj leda zadržavao i na trotoarima. Komunalna policija je iz tog razloga uputila još jedan apel građanima da počiste sneg ispred svojih zgrada, kuća i lokala i to pet metara u dužini trotoara i celom dužinom koja pripada njihovoj kući ili lokalu. Osim toga u obavezi su da očiste i sve prilaze ulazu u lokal.

Iz Komunalne policije poručuju građanima da budu oprezni i dok se kreću trotoarom jer sa krovova zgrada može da padne veća količina snega koja može da ih povredi. Ledenica za sada, kažu, nema.

„Niska temperatura na površini trotoara, bez obzira što je očišćen, stvara tanak sloj leda koji može da bude opasan ako se ne vodi računa kako se hoda po njemu, pa iz tog razloga upućemo apel vlasnicima lokala i građanima da, osim što će očistiti sneg, na trotoar bace i neko sredstvo koje će neutralisati led, a to može da bude so,ili, pak, pepeo. Efekat je isti“, kaže Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije. „Osim toga sa nekih zgrada je već došlo i do obrušavanja veće količine snega koji je sada vlažan i zbog toga težak, pa skrećemo pažnju građanima da ne hodaju pored samih zgrada“.

U Nišu su već postavljene u Voždovoj ulici trake koje upozoravaju Nišlije da je moguće obrušavanje snega sa krova. Urađeno je to kod zgrade glavne Pošte, ali i kod SUD-a.

„Na isti način bi morali da postupe svi vlasnici zgrada ukoliko postoji i najmanja sumnja da može da dođe do obrušavanja snega“, dodaje Đorđević, a građani bi trebalo da se ponašaju u skladu sa ovim upozorenjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com