Društvo

Nišlije četvrti dan u protestu. Policija osujetila blokiranje auto-puta

Izražavajući nezadovoljstvo opštim stanjem u državi, građani Niša su četvrti dan zaredom organizovali protestno okupljanje ispred zgrade Skupštine grada, odakle su krenuli u protestnu šetnju Bulevarom 12. februar, u nameri da blokiraju auto-put.

Demonstranti su stigli do nadvožnjaka nadomak auto-puta gde ih je dočekao kordon policije. Na manje od sto metara od snaga obezbeđenja učesnici protesta su seli na asfalt, pevajući srpsku himnu “Bože pravde” i “Tamo daleko”, nakon čega su počeli da skandiraju “Isti smo narod!” i “Skinite štitove”.

Foto: S.P.

Više učesnika protesta se preko razglasa obratilo policiji iznoseći im svoje razloge protesta, pozivajući ih da budu heroji i stanu uz svoj narod. Nekoliko demonstranata je prišlo kordonu i spustilo cveće ispred njih.

Među demonstrantima najviše je bilo studenata i mladih koji su nosili srpske zastave i transparente pozivajući na mirne proteste.

Foto: S.P.

Protest je završen bez incidenata.

Novo okupljanje zakazano je za sutra u 19 časova ispred Skupštine grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com