Sport

Nišlije briljirale u kadetskoj reprezentaciji Srbije!

Međunarodni košarkaški turnir pod nazivom “Balkanic next star cup” održan je od 19. do 21. decembra u Bukureštu, a svoje predstavnike imao je i naš grad. Mina Đorđević i Matija Svetozarević branili su boje Niša na ovom kadetskom takmičenju.

Kadetska reprezentacija Srbije je u obe konkurencije zabeležila rezultate za ponos čitave nacije, osvojivši prva mesta i pehare, zahvaljujući potpunoj nadmoći nad vršnjacima iz Mađarske, Bugarske i Rumunije.

U ženskoj konkurenciji predstavljala nas je Mina Đorđević iz UŽKK Student. Ona se odlično pokazala u svim mečevima, a posebno se istakla u finalnoj utakmici protiv domaćina Rumunije (47:78).

Mina je bila najefikasnija sa 25 poena na svom kontu, a zabeležila je i 6 asistencija i  7 ukradenih lopti. To nimalo ne čudi one koji prate rezultate niških košarkašica a posebno Mininu ulogu u timu i doprinos koji svakodnevno daje. Podsećamo da je ova ekipa na startu prvenstva zabeležila nesvakidašnju pobedu sa 121 poenom razlike, savladavši Vršac sa 141:20. Tada je Đorđevićeva imala zadivljujući učinak gledajući statističke podatke nakon meča.

Ona je ostvarila kvadripl-dabl, nešto što se retko viđa na zvaničnim utakmicama, kako kod nas tako i u inostranstvu i nešto što je za divljenje i svako poštovanje. Mina je upisala 19 poena, 12 skokova, 11 osvojenih lopti i 10 asistencija!

 

U muškoj selekciji predstavnik Niša bio je Matija Svetozarević, član KK Nibak. Naši kadeti su takođe lako stigli do trofeja, a Nišlija je prosečno beležio 9 poena po meču i bio među zapaženijim igračima naše reprezentacije. Iz niškog kluba sa ponosom ističu da sada u svim muškim selekcijama Srbije igra po jedan košarkaš koji je svoje prve košarkaške korake načinio pod trenerskom palicom Milana Josića ili kasnije Milana Tubića. Tu su, pored Stefana Jovića (seniorska reprezentacija) i  Mateje Svetozarevića (kadetska), i Topalović ( univerzitetska),  Stepanović ( mlada) i  Marjanović ( juniorska).

Samo napred mladi sportisti, Niš je ponosan na vas!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com