Društvo

Nišlijama u Nišu nedostaju Nišlije!

Različito su građani Niša odgovarali na pitanje Niških Vesti “Šta vam nedostaje u Nišu?”, ali su se u jednoj stvari složili, nedostaje im duh koji je ovaj grad imao, ali i prave Nišlije koje su u sebi nosile niški merak. Kažu i da bi gradsko rukovodstvo trebalo više da radi u korist Niša i građana. Oni su u anketi na fejsbuk strani Niških Vesti kritikovali, ali i predlagali.

Nišlije smatraju da bi grad trebalo da bude čistiji, da se zabrane zaprege, da se obnovi zelenililo i uredi prostor od autobuske stanice prema tehničkim fakultetima. Žele da imaju i uređenu gradsku plažu. Kažu da je grad postao dosadan, da nema zanimljivih sadržaja i da decu osim u nekoliko gradskih parkova nemaju gde da izvedu.

Nišlijama fali zoološki vrt, dobra kuglana, minigolf, staze za bicikl svuda u gradu, zipline, pokriven bazen za zimu, dobro igralište za decu, akva park, opera, balet, dino park, roler staza, podzemni parking. Ocenjuju da manji gradovi imaju bolje sadržaje i da se brže razvijaju.

Osim tog sadržaja, građaju smatraju da Nišu nedostaju i kultura i vaspitanje.

Zaključuju da Nišu fale dobri i pošteni ljudi.

Oni koji su tu rođeni, ili im je poreklo iz Niša, oni koji svoj grad vole, čuvaju, uređuju ga sa ukusom, druže se sa komšijama, posećuju u dobru i zlu, piju vodu sa palilulske česme, idu u pozorište, na Filmske susrete, iznad svega vole kafanu i merak. Oni koji su najsrećniji kada imaju goste, pa ih dočekaju uz slatko, kafu i rakijicu. Oni čija se deca druže i igraju u Čairu.”, kažu Nišlije u anketi objašnjavajući šta je ono što je ovaj grad izgubio.

Kažu da Nišu nedostaje i bolja regulacija gradskog saobraćaja, ali i što više uredjenih zelenih površina.

Smatraju i da bi porodilište trebalo da bude urednije.

“Mislim da je krajnje vreme da se uvedu još neke autobuske linije koje spajaju određene delove grada. Somborski bulevar koji se toliko izgradio ima samo liniju do centra, sramota. Nema linije do Doma zdravlja, do škola.”, jedan je od komentara.

Smatraju i da bi čistoća grada trebalo da bude bolja i predlažu da bi trebalo da se postavi više kontejnera i smećara, pre svega pored autobuskih stajališta, ali i duž ulica i Bulevara, poput Bulevara Medijana.

1. Zabrana izrabrljivanja konja i zaprega koje setaju po gradu.
2. Srediti bedem pored Nišave, izmedu dva mosta. To je mrtva zona. popločati levu stranu kao desnu i spojiti sa sređenim delom kod mosta Mladositi koji ide do hotela i splava. Postaviti klupe i zasaditi neko drvo zbog hladovine.
3. Obogatiti Tvrđavu sadržajima da se više ne ide u Jagodinu na izlete i bazen, ili do Svilajnaca.
4. U centru grada na najvećem autobuskom stajalistu postaviti klupe i pokriti prirodnim zelenilom, zaštiti od kiše i sunca građane. Zasadati neko drvo i umesto fontane zelenilooo!

Niš je izgubio ljude, one koji nisu bahati, koji daju migavac kad skreću, koji voze po propisima, koji ne bacaju djubre van kante, skupljaju za svojim životinjama, ne ispravljaju niški naglasak da bi bili moderni, devojke koje ne liče na zvezde granda, muškarci koji više liče na muškarce, stare kafane, manje betona u centru…….

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Оно што нишлијама је недостатак културе звала се она : општа , социјална , комунална , политичка , саобраћајна , култура становања , спортска и шта ти ја знам више . Док тај миље не променимо нама спаса нема !.
    О међусобном уважавању , толеранцији , стрпљењу и да не говорим . Шта мислите о конформизму где сви ми чекамо да нам други донесе срећу . Како не схватамо своју фантастичну улогу послодавца према онима који сервисирају наше потребе и за буду пристојно плаћени . Наравно потребе треба да јасно артикулишемо и са онима који доносе одлуке заједно реализујемо . Зашто смо неодговорни ? Живот се сужава или шири пропорционално личној храбрости . Искажимо је и почнимо да управљамо својим животима . Дођимо до позиције тоталног менаџмента над својим животом . Ја сам спрема а ви ?
    Волим да се такмичим !
    Онда нећемо више постављати оваква питања .

    1. Pa pise ti u tekstu zasto nema kulture, procitaj opet. Sportski pozdrav

  2. ne ne zooloski vrt nam nikako ne treba!
    niti zvezde granda
    trebaju nam ljudi koji vole zivotinje, i brinu se o njima, i ne dozvoljavaju da im se zivotni prostor limitira, trebaju nam devojke bez sminke i pudera, opustene, lepe prirodne i srecne

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com