Društvo

Nišlijama iz gradske kase 1,4 miliona dinara za ujede pasa i padove

Od početka kalendarske godine komisija za mirno rešavanje sporova odobrila je isplatu skoro 1,4 miliona dinara na ime odštete Nišlijama zbog ujeda pasa, mačaka i padova na javnim površinama, izjavio je za Betu gradski većnik i predsednik te komisije, Saša Živić.

Potraživanja građana na ime odštete iznosila su 6,5 miliona dinara, ali su na komisiji postignuti dogovori o manjim isplatama. Komisija je od početka 2017. godine rešila 36 zahteva, a još 50 je u postupku rešavanja.

Najveći broj zahteva građana podnet je zbog ujeda pasa lutalica, dva zahteva su podneta zbog ujeda mačke, šest zbog pada na ledu, a jedan zbog pada na javnoj površini.

Ovoj komisiji ne obraćaju se svi građani koje ujedu psi lutalice, već mnogi od njih obeštećenje zatraže putem suda, a o tome ne postoje podaci. Podaci Hitne pomoći su da je prošle godine u Nišu 574 građana zatražilo pomoć lekara zbog ujeda pasa.

Za isplatu nadoknade u drugoj polovini prošle godine grad je izdvojio 7,5 miliona dinara, ali je zahvaljujući radu ove komisije ostvarena ušteda od 11 miliona dinara.Prvobitna potraživanja građana, bez obe arbitraže, iznosila su 18,5 miliona dinara.

Izvor: Beta

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com