Hronika

Nišlijama drvo staro 100 godina uništilo kuću

“Čuli smo jak vetar, a nakon pet minuta, počelo je da puca. Usledio je strašan tresak, a onda su se pojavile i varnice , vatra i dim. U tom trenutku je suprugov brat počeo da viče da napustimo kuću jer je na nju palo drvo. Brzo smo svi istčali iz kuće, a od prizora koji smo videli skamenili smo se. Stablo je “pritislo” celu kuću, a od njegove težine dela potkrovlja nije bilo.”

Tako Radica Stevanović iz Donjeg Međurova opisuje užas koji se dogodio u petak veče protekle nedelje kada je Niš i okolinu zadesila jaka oluja. Srećom te večeri niko nije povređen, a bračni par koji živi u potkrovlju sa šestogodišnjim detetom nije bio tu.

Foto: V.P.

Ostali stanari kuće preživeli su stres, a kažu da je ovo bilo strašnije i od bombardovanja. Brest star stotinu godina za samo nekoliko minuta u strašnoj oluji koja je besnele uništio im je kuću.

“Sreća da niko nije stradao. Sin, snaha i unuče su na moru, da su bili kod kuće ko zna šta bi sa njima bilo”, jada se Radica. Dodaje da su u ovoj nesreći koja ih je zadesila imali i sreće jer drvo nije direktno palo na kuću već malo postrance. “Da je pao pravo, ko zna da li bi iko ostao živ, jer je stablo ogromno”.

Na mestu incidenta od ujutru su radile ekipe komunalnog preduzeća „Medijana“ čiji radnici uklanjaju ogromno stablo i ljudi iz Elektrodistribucije koji su isključili struju.

“Brest je star više od sto godina, smatra se i zapisom, seljani ga poštuju ali je postalo opasnost što se sada i pokazalo. Tražili smo i da ga iseku, ali su nam rekli da je zdravo i de nema potrebe, ali eto šta se desilo”, kažu meštani.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com