Sport

Nišlija zablistao na nesvakidašnjem boks spektaklu!

Proteklog vikenda održan je nesvakidašnji spektakl u organizaciji “Balkan boxinga” pod nazivom “Flamingo boxing night” a učešće je zabeležio i Nišlija Filip Stanković koji je imao veoma uspešan debi na međunarodnoj sceni.

Manifestacija je održana u Đevđeliji i sasvim opravdano ponela je epitet jednog od najraskošnijih boks mečeva u Evropi. Filmski scenario ovog boks spektakla sastojao se od blještavih svetla i propratnih efekata, a činjenica da je održan u najvećem evropskom kazinu “Flamingo” samo doprinosi njegovoj senzaciji.

Oko 3000 ljubitelja ove borilačke veštine uživalo je u 3 borbe, a u jednoj od njih našao se i naš Nišlija, sin legendarnog niškog boksera Zorana Stankovića Trše – Filip Stanković. On je savladao grčkog šampiona Teodorasa Buikakisa u poluteškoj kategoriji i time upisao svoju prvu pobedu na međunarodnoj profi boks sceni!

“Hvala svima na podršci, ovo večeras je bio nesvakidašnji spektakl i siguran sam da će publika dugo pamtiti ovu noć. Ja nastavljam dalje da treniram, obećavam još puno dobrih borbi” izjavio je Stanković nakon uspešnog debija.

Među VIP zvanicama našle su se i legende ex Yu ringa Ace Rusevski (vicešampion sveta iz vremena bivše Jugoslavije), bivši šampion Evrope u WBO verziji Nenad Borovčanin i mnogi drugi. Prenos mečeva bio je omogućen na Sportklub kanalima. Još jednom su organizatori oduševili sve prisutne kao i na nedavno održanom boks spektaklu u našem gradu “Naissus fight night”.

Redakcija Niških Vesti čestita 19-godišnjem Stankoviću na debitantskoj pobedi, u nadi da je ovo samo deo onoga o čemu ćemo pisati u njegovoj karijeri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com