Hronika

Nišlija u zatvoru 12 godina nakon pljačke banke

Dvanaest godina nakon što je učestvovao u pljački banke, Nišlija M.K. je ekstradiran iz Španije kako bi izdržao kaznu zatvora na koju je pravnosnažno osuđen u odsustvu. M.K. , P.J. i D.P. su zbog razbojništva 5. marta 2020. godine i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i eksplozivnih materija pravnosnažno osuđeni na jedinstvene kazne od po osam godina zatvora.

Zbog razbojništva u saizvršilaštvu D.P. je osuđen na pet godina i šest meseci a A.Đ. na šest godina i šest meseci zatvora. S obzirom na to da se M.K. sudilo u odsustvu, on je iskoristio zakonsko pravo da traži ponovljeno suđenje kako bi se preispitala zakonitost pravnosnažne odluke donete bez njegovog prisustva.
Suđenje će biti ponovljeno pred Višim sudom u Nišu. Kako je ustanovljeno tokom sudskog postupka vođenog protiv razbojničke petorke, A.Đ. je vozilom „seat kordoba“ dovezao pljačkaše do Episkopske ulice, nakon čega su ušli u banku. Na licima su imali maske, na glavi perike a da bi zavarali obezbeđenje, u rukama su držali cveće. Naoružani pištoljima, najpre su savladali radnika obezbeđenja S. M. udarivši ga u glavu, a da bi ga uplašio M.K. mu je pucao iznad glave.
Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja G.M., ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i naredili im da legnu na pod. Uzeli su novac raznih valuta ukupne vrednosti 48.203.570 dinara i potrpali ga u platnenu torbu. Na izlazu iz banke sreli su se sa A.M., takođe službenikom obezbeđenja u koga su pucali ali ga nisu pogodili. Vozilo su ostavili na periferiji Niša gde su ga zapalili ali se vatra ugasila pa je policija pronašla maske i perike korišćene u pljački. Zahvaljujući biološkim tragovima, razbojnici su identifikovani i uhapšeni krajem novembra 2010. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com