Društvo

Nišlija u Parizu sa najboljim svetskim frizerima

Đorđe Đorđević jedini je Nišlija član srpske muške reprezentacije frizera koji će od 11. do 14. septembra braniti boje Srbije na Svetskom prvenstvu frizera koje se održava u Parizu. Zajedno sa Đorđem Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati i Jovan Deđanski, Saja Osmanovski i Filip Marinković, svi iz Beograda.

Đorđu je ovo drugo učešće na ovom prestižnom svetskom takmičenju koje okuplja najbolje frizere sa svih meridijana koji se bore za zvanje „najboljeg među najboljima“ na planeti, a čiji „radovi“ diktiraju modu u svetu. Takmičenje se odvija pod budnim okom članova žirija ali je zanimljivo napomenuti da takmičare prate i medijske kuće iz celog sveta, pa se dešava da na podijumima gde se nalaze takmičari sa svojim modelima bude i preko desetak kamara koje snimaju samo jednog takmičara.

Đorđe Đorđević; Foto: privatna arhiva

Đorđe je, kako sam kaže već spreman za susret sa najboljim kolegama iz sveta. Pripeme su trajale od prošlog septembra, a svako šišanje u salonu ovaj mladi niški frizer je pretvarao u svojevrsni trening.

„Prošle godine sam na istom takmičenju osvojio sedmo mesto i bilo je to pravo iznenađenje za sve, a posebno za mene“, kaže Đorđe. „Voleo bih da sada ponovim taj uspeh, doduše voleo bih da budem bolji, ali nisam time toliko opterećen i radiću sasvim opušteno.Mislim da sam se dovoljno dobro pripremio, dosta je takmičenja iza mene bilo ove godine, naučio sam gde ne smem da pogrešim, pa kako bude. Uglavnom,velika je čast i samo učestvovati na jednom ovakvom takmičenju“, ističe.

On dodaje da će se u Parizu takmičiti u dve kategorije, „barber classic fade“ i „low skin fade cut“. Dodaje da pola uspešnog rada zavisi i od samog modela, naglašava da je potrebno dobro poznavanje anatomije glave jer u susprotnom sve može da padne u vodu.

„Na svetskom takmičenju, najednostavnije rečeno, svaka dlaka mora da bude na svom mestu“, objašnjava Đorđe. „Bude li se nestašno ponašala samo jedna od njih sve postaje neizvesno. Zato je potrebno pravo majstorstvo i velika preciznost u radu. Koncentracija je, takođe, važna„.

Posebno je potrebno napomenuti da su takmičari za izradu jedne vrizure vremenski ograničeni,pa sve mora da se završi, u zavisnosti od discipline za 30 ili 25 minuta.

„Radi se brzo ali je to pravi način da se vidi veština i znanje takmičara“, dodaje Đorđe.

Đorđe Đorđević; Foto: privatna arhiva

Ovaj mladi niški frizer obećava da će na takmičenju u parizu dati sve od sebe da na najbolji način predstavi Srbiju, ali i svoj grad Niš. Ne krije da svima na ovako velikim takmičenjima ne zaboravi da kaže odakle je, ali i da im ispriča kratku istoriju carksog grada na Nišavi.

„Ponosim se time što sam jedini takmičar, član reprezentacije iz Niša. Pokazali smo da i mi možemo da stanemo rame uz rame sa ostalima iz celog sveta i da pokažemo da možemo da budemo isto tako dobri kao i oni“, kaže na kraju razgovora Đorđe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com