DruštvoSport

Nišlija selektor KINESKE OLIMPIJSKE SNOUBORD REPREZENTACIJE: Spremni smo za istorijske rezultate! (VIDEO)

Nakon istorijskih rezultata koje je niški snoubord trener Jurica Stanković, postigao za Kinu kada je sa reprezentacijom paraolimpijaca osvojio čak 10 medalja na Paraolimpijadi u Pekingu, pre dve godine, ovaj Nišlija nastavlja uspešnu saradnju sa Kinezima i obećava nove istorijske rezultate, sada sa prvim olimpijskim timom snoubord reprezentacije u kategoriji paralel veleslalom (PGS) i paralel slalom (PSL).

U međuvremenu je Stanković boravio u Saudijskoj Arabiji gde je pomogao da se tamošnja federacija ustali i postave standardi. Sada nastavlja dalje, jer kaže takmičarski program mu je uvek primamljivji.

Dobio je onda ovaj Nišlija poziv od prvog olimpijskog A tima u snoubordu u disciplini paralel veleslalom, paralel slalom i naravno na njega nije ostao imun, jer kako kaže takav poziv se ne odbija ako znamo da je Kina najmnogoljudnija zemlja gde su njihovi takmičari veoma disciplinovani i željni medalja. Dobra saradnja i konstantan rad, dali su odlične rezultate prošli put, zato Stanković za Niške Vesti obećava da će opet postići istorijske rezultate i najsjajnija odličja, za tim i Kinu.

Foto: Jurica S, privatna arhiva

Trenutno se ova reprezentacija koju vodi Stanković nalazi u Nemačkoj u “Berchtesgaden ski resortu” gde su učestvovali na najjačem evropskom kupu u snoubordu.

“Ovo je najveća provera za predstojeća takmičenja svetskog kupa. U konkurenciji od preko 150 bordera sa svih meridijana, naša takmičarka osvojila je četvrto mesto i medalja nam je pobegla za vrlo malo. Ukupno smo imali četiri takmičara među prvih 16 i to su odlični rezultati za početak sezone. Ovo je sam start sezone i naše učešće je veoma zapaženo, s obzirom da su ovde svi svetski vozači”, kaže Jurica za Niške Vesti.

Kako tek slede ona najvažnija takmičenja Stanković se nada da će se o njegovim takmičarima tek pisati mediji. Obećava iznenađenja i “brdo” medalja.

“U reprezentaciji imam šest takmičara, dva muškarca i četiri devojke. Uz njih je i stručni tim koji broji lekare, servisera, masera, pomoćnog trenera… Svi mi danonoćno radimo da ovi mladi ljudi pokažu ono najbolje”, kaže snoubord selektor Kine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Koferi su već spremni za Karecu u Italiji gde 14. decembra kreće naredna trka, zatim Kortina dam peco 16. decembar i onda Švajcarska 23. decembra gde će se ovi takmičari boriti za medalje

Foto: Jurica S, privatna arhiva

“Ja sam zadovoljan kako takmičari sada voze a znam da ima tu puno još prostora za napredovanje. Voljni su i željni rada i dokazivanja a to je ono što krasi ovu naciju. Raduje me ponovna saradnja sa njima jer znam da kada se nečega oni prihvate budu i najbolji u tome. Ova disciplina paralel veleslalom i paralel slalom je veoma zahtevna ali znam da možemo puno toga da uradimo na svetskoj sceni”, kaže Stanković koji je baš u ovoj disciplini bio 11 puta državni prvak naše zemlje ali i bivše Jugoslavije.

Nakon pomenutih trka u Italiji i Švajcarskoj, reprezentaciju Kine očekuju “Nacionalne igre” u domovini januara naredne godine a onda ponovo dolaze u Evropu u februaru.

 

Trener godine u zimskim sportovima u Srbiji! Nišlija Jurica Stanković sa deset medalja na Paraolimpijadi – najuspešniji

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kako bi pokojni Kenda bio ponosan na Juricu, onog vrcavog klinca koji je nekada jurio između stolova u našoj staroj redakciji.
    Iskrene čestitke trećem, najmlađem sinu poštovanog kolege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com