Sport

Nišlija sa olimpijskim timom Kine osvojio sedam medalja u Koreji

Kineski tim kući nosi 3 zlata, 1 srebro i 3 bronze medalje i nastavlja dalje!

Na čelu sa Nišlijom Juricom Stankovićem kineska olimpijska reprezentacija dominirala je u Koreji na Azijskom kupu u alpskom snoubordu osvojivši sedam medalja u disciplinama paralel veleslalom i paralel slalom.

Proslavljeni olimpijski trener i osvajač mnogobrojnih medalja za Srbiju i mnoge druge zemlje, Jurica Stanković koji je vodio mnoge svetske reprezentacije, najavljuje da njihova žetva medalja tek počinje. On ističe da su njegovi takmičari vrhunski pripremljeni i da ovaj uspeh u Koreji samo potvrđuje istoriijske rezultate kojim on nastavlja da ispisuje sportske stranice Kine kada je snoubord u pitanju.

Jurica Stanković, trener Kineske olimpijske reprezentacije u snoubordu

“U konkurenciji od 80 takmičara iz Japana, Koreje, Mongolije i naravno kineskih reprezentativaca, moji takmičari su doneli kući 3 zlata, 1 srebro i 3 bronze medalje, što j tek početak borbe na Azijskim kupovima i Azijskim igrama. Imali smo najbolji rezultat ikad i učninak je više od 80%. Ja sam na njih ponosan”, rekao je Stanković za Niške Vesti.

Na put u Koreju je pošlo 11 takmičara iz Kine, a rezultatom je zadovoljno i rukovodstvo reprezentacije i sama kineska skijaška federacija, kaže ovaj proslavljeni Nišlija.

“Sada nas čekaju još dva Azijska kupa u martu i tu tek planiramo da dominiramo. Očekujem još bolje rezultate jer su takmičari veoma spremni. Svaki dan podižemo lestvicu u spremnosti, mogućnostima ali i željama”, kaže Stanković uz osmeh.

Skijalište gde smo postigli ovako dobre rezutate je najveće skijalište u Koreji, četiri sata od Seula,

Foto: Niške Vesti/Jurica Stanković

“Uslovi za trku su bili teški, sneg mekan na stazi, temperature u plusu i to nam je predstavljalo još veći izazov ali smo imali dobre pripreme u Kini i zato su takmičari izdržali i izborili najsvetlija odličja”, rekao je Stanković.

On se sa reprezentativcima već nalazi u skijalištu Galaksi u Čong li gde su nastavili deo priprema. Već 13. i 14. marta očekuje ih nastup na Azijskom kupu.

“To je naš teren i ja prosto jedva čekam da moji takmičari izađu na stazu. Devojke i momci su više nego spremni i željni dokazivanja. Iznenadićemo mnoge i to me raduje. Potpuno sam siguran u njihovu dominaciju”, siguran je ovaj trener.

Zbog otkazivanja svetskog kupa i situacije sa snegom u Evropi, Stanković je odlučio da se njegovi borderi takmičarski oprobaju ali i dokažu baš u Kini na domaćem terenu i pokažu da su već spremni da konkurišu za “olimpijsku kartu” i Zimske olimpijske igre koje će biti držane u Kortini u Italiji 2026. godine.

Stanković je višestruki državni prvak Srbije u snoubordu i uspešni trener mnogih reprezentacija od Grčke preko Gruzije, Saudijske Arabije…ipak dosadašnji najveći uspeh mu je kada je pre dve godine postao miljenik kineske nacije pošto su njihovi paraolimpijci osvojili deset medalja u snoubordu na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu, o čemu su Niške Vesti prve izveštavale. To su prve paraolimpijske medalje u istoriji Kine u tom sportu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com