Sport

NIŠLIJA PRVI NA SVETU napravio „Snowboard cross“ stazu u zatvorenom prostoru

Već nekoliko godina najuspešniji snowboard reprezentativac Srbije a naš Nišlija Jurica Stankoviće radi u Kini gde je angažovan kao glavni trener i selektor kineske Paraolimpijske snowboard reprezentacije. Pored brojnih uspeha njegovih takmičara koji se do sada ne pamte u ovoj zemlji Jurica u Kini pomera granice mogućeg.

Kako pored svog trenerskog znanja koje je sticao širom sveta, ovaj Nišlija ume da osmisli i realizuje stazu. On je za potrebe takmičenja pokazao svetu kako u zatvorenom, po prvi put može da nastane i SBX staza. Po Juricinom projektu konstruisana je urađena specijalna staza za Snowboard cross disciplinu.

„Napravio sam na stotine kilometara novih skijaških staza…svuda po svetu, ovaj podvig smatram krunom uspeha jer je uspela izgradnja prve Snowboard cross staze u istoriji snowboardinga u zatvorenom prostoru u najvećem skijalištu na svetu zatvorenog tipa“, pojašnjava Stanković.

Foto: Jurica Stanković, lična arhiva

Pripremajući se za predstojeće Zimske Olimpijske godine 2022, krajem meseca oktobra 2021. godine u kineskom gradu  Habrin je organizovan Azijski kup u Para snowboardu u disciplini boarder cross, to je bila prilika da Stanković pokaže i primeni svoje znanje sticano decenijama.

Foto: Jurica Stanković, lična arhiva

Ispisana je još jedna stranica u istoriji svetskog snowboarda – Biće zabeleženo da je prvo Snowboard cross takmičenje održano u zatvorenoj ski hali, organizovao i pripremio Nišlija.

Hala Wanda u Habrinu ima ski stazi stazu dužine 500m sa visinskom razlikom 60m.

Nišlija Jurica Stanković bio je konstruktor ove cross staze sa 20 elemenata.

Jurica Stanković

„Ja sam prezadovoljan kako je sve urađeno. Niko nikada nije napravio SBX stazu u zatvorenoj ski hali i ja sam ponosan na to. Pomeramo granice mogućeg i pokazujemo svetu šta sve naši ljudi mogu da urade kad im se da prilika. Tek nas očekuju takmičenja i spremni smo da zadivimo planetu, samo nas pratite“, poručuje uz osmeh Stanković iz daleke Kine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com