Sport

Nišlija prvak MMA lige Srbije (VIDEO)

Nišlija Milan Stoiljković okitio se titulom i pojasom prvaka Srbije u MMA disciplini i tako prvi doneo pobednički pojas u naš grad, ali i na jug Srbije što se odavno nije desilo, pojašnjavaju iskusni takmičari.

Posle titule Prvaka Srbije u kik boksu ( B klasa ), član niškog Jiu jitsu kluba “Fort” i KBS kluba “Konstantin” doneo je pojas pobednika MMA lige Srbije u Niš, ali ono što obećava jeste da ova titula prvi put dolazi i na jug Srbije.

MMA liga održana je pre dva dana u Staroj Pazovi, gde su spretnost i umeće odmerili takmičari iz čitave Srbije. Iako je Niš predstavljalo ukupno tri takmičara, najuspešniji je bio Stoiljković.

Ovaj mladi borac ima tek 23 godine, a član je dva kluba KBS “Konstantin” gde trenira već dve godine i Jiu jitsu kluba “Fort” gde je za osam godina vrednog treniranja stigao do ljubičastog pojasa. Stoiljković je i student beogradskog Fakulteta za sport.

Titulu koju je osvojio Milan regrutuje ga za Svetsko prvenstvo u kategoriji do 80 kg. Ostaje da sačeka poziv selektora MMA Saveza Srbije kome se opravdano nada.

Prema trenutnim najavama Svetsko prvenstvo moglo bi da se održi u Beogradu.

Milan Stoiljković, Prvak MMA lige u Srbiji; Foto: lična arhiva

“Puno sam se spremao za ovaj nastup u MMA ligi. Nikada ne potcenjujem protivnika i to me dovodi do toga da se u borbi prilagodim i svoju prednost pretorim u pobedu. Očekivao sam dobar rezultat u takmičenju, a titula mi je dala neku posebnu snagu sa kojom tek sada ne smem da stanem. Prvak Srbije odlično zvuči ali ja idem dalje i već uveliko spremam naredni nastup jer pred sobom imam nove ciljeve”, rekao je Stoiljković za Niške Vesti.

Milan je nastupao i pre mesec dana ali ne ovako uspešno, skor je do pre dva dana bio 5/1, što je i obećavalo dobar rezultat u borbama u ligi. Iako dobro zna kako izgleda proglašenje pobednika pojas osvojen u ligi je najveća titula do sada za ovog Nišliju koji sigurnim koracima grabi napred.

“Znao sam da Milan može mnogo toga da uradi ne samo na ovom takmičenju. Verovao sam u njega jer vredno trenira i veoma je posvećen sportu. Takvi takmičari uvek naprave dobre rezultate, ja sam ponosan na sve moje borce a posebno na MIlana koji je u NIš i ovde na naš jug doneo pobednički pojas MMA lige Srbije”, završava Milan Cvetković, trener KBS Konstantin.

Takmičar Milan Stoiljković i trener MIlan Cvetković, KBK Konstantin

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com